Cumartesi Annelerine Şampiyonlar ligi gözaltısı

Cumartesi Annelerine Şampiyonlar ligi gözaltısı
Galatasaray Meydanı’ndaki ablukayı kaldırmayan polisler, Cumartesi Anneleri ile insan hakları savunucularını bu kez Şampiyonlar Ligi maçı olduğu bahanesiyle gözaltına aldı.

TİGRİS HABER- Cumartesi Anneleri’nin gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle gerçekleştirdikleri eylem, 950'inci haftasında devam etti. Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “ihlal” kararlarına karşı 9 haftadır Galatasaray Meydanı’nda eylem yapmak isteyen Cumartesi Anneleri’ne bu hafta, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi( Yeşil Sol Parti) İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk ve Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski İstanbul Milletvekili Musa Piroglu’da destek verdi.

Güllerle yürüdüler

Cumartesi Anneleri ve beraberindekiler, bu hafta ellerinde güllerle İstiklal Caddesi’nde yürüyüş yaptıktan sonra polisler tarafından ablukaya alınan meydana geldi. Meydana gelen kitle burada hemen polisler tarafından ablukaya alındı.

Bu kez de ‘şampiyonlar ligi’ maçı engeli

Duruma tepki gösteren Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları, polisten düzenlenen eylemle ilgili Beyoğlu Kaymakamlığı’nın aldığı yasak kararını görmek isterken, meydanın ablukaya alınmasının da Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtti. Polisin yasak kararının olduğunu iddia ettiği kağıdı eylemcilerden kaçırması da dikkatlerden kaçmadı. Burada yaşanan tartışmada polisin, “Bugün Şampiyonlar Ligi maçı var, bundan kaynaklı çok yoğun insan sirkülasyonu var. Terör saldırısı ihtimaline karşı herhangi bir basın açıklaması veya eyleme müsaade edilmeyecek” dedi.

‘Kayıplarımzıdan vazgeçmeyeceğiz’

Abluka içerisinde eylem yasağını sanal medyadan yaptığı canlı yayınla tepki gösteren kayıp yakınlardan Maside Ocak, “Bu hafta da maç var gerekçesiyle yasak kararının alındığını söylüyorlar. Birazdan gözaltına alınacağız. Kayıplarımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Yaklaşık 20 gözaltı

Polisler, daha sonra abluka içerisinde bulunan gazetecileri abluka dışına çıkardıktan sonra aralarında Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucularının da olduğu yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı.

Tepki gösteren yurttaşa gözaltı

Gözaltılara tepki gösteren çevredeki bir yurttaş da, "Burada Cumartesi Anneleri 28 yıldır çocuklarının akıbetini soruyorlar. 9 haftadır gözaltına alınıyor. Sadece adalet istiyorlar" dedikten sonra polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı. (MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.