Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eylül ayında yoğun diplomasi trafiğinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eylül ayında yoğun diplomasi trafiğinde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eylül ayında Rusya, Hindistan ve ABD'yi kapsayacak yoğun bir diplomasi trafiği yürütecek.

Erdoğan'ın ilk durağı Soçi olacak

TİGRİS HABER - Erdoğan, 4 Eylül'de Rusya'nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek. Görüşmede, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın yeniden hayata geçirilmesi için atılacak adımlar ele alınacak.

G-20 Liderler Zirvesi'nde küresel gündem konuşulacak

Erdoğan, 9-10 Eylül'de Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi'ne katılacak. Zirvede, küresel ticaretin geliştirilmesi, terörle mücadele ve iklim değişikliği gibi konular gündeme gelecek.

BM Genel Kurulu'nda uluslararası meseleler tartışılacak

Erdoğan, 17-21 Eylül'de ABD'nin New York kentinde düzenlenecek BM 78. Genel Kurulu'na katılacak. Genel kurulda, Rusya-Ukrayna Savaşı, Suriye, Filistin ve KKTC gibi uluslararası meseleler ele alınacak.

Erdoğan, ikili görüşmelerde de yoğun bir takvim izleyecek

Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi ve BM Genel Kurulu kapsamında, çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla ikili görüşme yapacak.

Görüşmelerin öne çıkan gündem maddeleri

Erdoğan'ın Rusya ziyaretinde, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın yeniden hayata geçirilmesi için atılacak adımlar öne çıkacak. Tahıl koridorunun açılması, küresel gıda krizinin çözümü için büyük önem taşıyor.

G-20 Liderler Zirvesi'nde, küresel ticaretin geliştirilmesine yönelik adımlar, terörle mücadele ve iklim değişikliği gibi konular öne çıkacak.

BM Genel Kurulu'nda ise Rusya-Ukrayna Savaşı, Suriye, Filistin ve KKTC gibi uluslararası meseleler öne çıkacak. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.