DBP 4 yıllık husumeti sonlandırdı

DBP 4 yıllık husumeti sonlandırdı
Erciş'te iki aile arasında 4 yıl önce yaşanan kavga sonucu bir kişinin ölümü ile başlayan husumet DBP'nin araya girmesi ile son buldu.

 

Van'ın Erciş ilçesinde Qardoğan (Kardoğan) ve Qerekilîs (İşbaşı) köylerinde ikamet eden Tunç ile Kılıç aileleri arasında 4 yıl önce çıkan ve bir kişinin ölümü ile sonuçlanan kavgayla başlayan husumet Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) girişimleri ile sonlandırıldı. DBP, HDP ve KJA yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişinin katılımıyla Çelebibağı Mahallesi'nde barış yemeği verildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından söz alan ikna komisyonu üyesi Muhtillah Dağ, "Kürt halkının bir birine düşmanlık yapma zamanı değildir. Gün aramızdaki husumetleri bitirme günüdür. Gün birlik ve beraberlik günüdür" dedi.

 

DBP İlçe Eşbaşkanı Abdurrahman Turan ise son zamanlarda Kürt halkına karşı açılan savaşa dikkat çekerek, "Bu ülkede Kürtlere olan yaklaşım bir kez daha Kürtlere olan tahammülsüzlüğü açığa çıkarmıştır. Yaşanan bunca şeyden sonra bizim dünyaya karşı varlığımızı ve birlik olduğumuzu kanıtlamamız için birbirimizle kavgaya son vermeliyiz. Barış içinde yaşamalı bize karşı savaş açanlara tavrımızı ortaya koymalıyız" diye belirtti. DBP Van İl Eşbaşkan Yardımcısı Fadıl Barıştıran, dört bir tarafta saldırı altında olan Kürt halkının birbirine kenetlenmekten başka bir tutumunun olmaması gerektiğini vurguladı.

 

Konuşmaların ardından aileler bir araya getirilerek, barış yemeği yendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.