DEDAŞ binası karanlıkta kaldı

DEDAŞ binası karanlıkta kaldı
Diyarbakır'da elektrik kesintilerdi DEDAŞ binasını da vurdu

İlyas AKENGİN

Diyarbakır'da sık sık yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı mağdur ederken, elektrik kesintisi bu defa DEDAŞ binasını vurdu.DEDAŞ binasındaki elektrik kesintisi akıllara hoş bir Anadolu sözünü hatırlattı; ‘Kendi himmete muhtaç bir dede kime himmet ede’

Kesinti nedeniyle işlemlerini yapamayan vatandaşlar uzun süre elektriklerin gelmesini bekledi. DEDAŞ binasına borcunu ödemek için gelen Ahmet Deniz adlı vatandaş, "Kentteki elektrik kesintilerine zaten alışıktık ama elektrik kurumunda elektriğin olmaması tam bir rezalet. İş yükünün fazla olduğu bir kurumda jeneratör sisteminin olmaması kabul edilir bir şey değil" dedi.

Yıllardır sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığı Diyarbakır'da vatandaşların her geçen gün mağduriyeti artıyor. Ancak bu defa elektrik kesintisi DEDAŞ ana binasını vurdu. Sabah saatlerinde DEDAŞ'taki işlemlerini yapmak için gelen yüzlerce kişi elektrik kesintisi şoku ile karşılaştı. Uzun süre elektriğin gelmesini bekleyen vatandaşlar, Jeneratör sisteminin devreye girmesini istedi. Ancak kurumdaki jeneratörün devreye girmemesi nedeniyle vatandaşlar elektriğin gelmesini bekledi. Yaklaşık bir saatlik gecikmenin ardından elektrikler gelince işlemler tekrar yapılmaya başlandı.

VATANDAŞLAR ŞAŞKIN

 Kalitesiz hizmet verildiği gerekçesiyle TEİAŞ ve DEDAŞ'ı eleştiren vatandaşlardan Ahmet Deniz, "Diyarbakır'da elektrik dağıtım işini yapan DEDAŞ, bu kente hizmeti kalitesiz sunuyor. Yurttaşlar da çoğu kez mağdur oluyor. Bu kesintiler yıllardır sürüyor ve hayatı bir işkenceye dönüştürmüştür. Binlerce Diyarbakırlının elektronik aletleri kesintiler nedeniyle bozuluyor. Çok büyük mağduriyetlere neden oluyor.  Biz evimizde kesintilere alışmıştık, ama elektrik alıp ve satan bir kurum olan DEDAŞ'tın elektriklerinin uzun süre gelmeyişinin hiçbir izahı olamaz. Yaklaşık 2 milyon kişiye hizmet veren kurumda kaliteli bir jeneratör sisteminin olmaması kabul edilir bir şey değil. Yetkililerin derhal bu konuda önlem alması gerekir. Birçok vatandaş bundan dolayı mağdur oldu. DEDAŞ bunun önlemini alsın" uyarısında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.