Değişimin tam demokratik bir tüzükle mümkün

Değişimin tam demokratik bir tüzükle mümkün
Diyarbakır’da bir araya gelen CHP’nin 11 kurultay delegeleri ortak bir açıklama yaparak, Muharrem İnce’yi desteklediklerini duyururken, 11 delege ise destek vermedi.

 

Dilek Akin Özel Haber

 

Diyarbakır’da, CHP’nin 11 kurultay delegesi basın toplantısı düzenleyerek, Muharrem İnce’yi desteklediklerini açıkladı. Sümerpark’ta yapılan açıklamaya CHP’nin kurultay delegeleri Veli Şimşek, Remzi Sürek, M. Şerif Doğru, Şeyhmus Dağhan, Tarık Fidancı, İlknur Savcı, Hasan Kılıç, Fahri Erkan, Vahit Yiğit, Erdem Ünal, Elif Özcan Kılıpkap katıldı.

Delegeler adına ortak açıklamayı il yöneticisi Veli Şimşek okudu. Cumhuriyet Halk Partisi kurultay delegeleri tarafından yapılan açıklamada; mevcut yönetim kadrosu ve anlayışı ile başarının gelmeyeceği vurgulayan İl yöneticisi Şimşek şöyle konuştu:  “Sonuncusu 24 Haziran olmak üzere dokuz seçim kaybettik. Gelinen bu aşamadan sonra mevcut yönetim kadrosu ve anlayışı ile devam edilmesi durumunda bir başarının gelmeyeceği aşikardır.”

Cumhuriyet Halk Partisinde parti meclisinden genel başkanlığa kadar varan köklü yapısal bir değişimin olmasının kaçınılmaz bir hal aldığını vurgulayan Şimşek açıklamalarını şöyle sürdürdü:  “Biz Diyarbakır kurultay delegeleri olarak, Cumhuriyet Halk Partisinde değişimin tam demokratik bir tüzükle mümkün olabileceğine inanıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisini ancak sol değerleri önceleyen, bilimsel politikaya inanan halktan kopuk olmayan liyakatli kadrolar başarıya taşıyabilirler.”

Partinin acilen kurultaya gitmesi elzemdir

Değişimlerin sağlanabilmesi için Cumhuriyet Halk partisinin acilen olağanüstü kurultaya gidilmesinin önemini vurgulayan Şimşek: “Cumhuriyet Halk partisinin olağanüstü kurultaya gitmesi acilen elzemdir. Biz Diyarbakır kurultay delegeleri olarak tarihi sorumluluk bilincimizle genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroglu’un Cumhuriyet Halk Partisini bir an önce olağanüstü bir kurultaya taşımasını talep ediyoruz” dedi.

İl başkanı bizimle aynı fikirde değil

Basın açıklamasının ardından, İl başkanının söz konusu talebe nasıl bir tavır gösterdiğine ve talebin parti içerisinde herhangi bir çatışmaya yol açıp, açmayacağına ilişkin bir soruyu cevaplayan Şimşek, “İl başkanı şuanda bizimle aynı fikirde değil. CHP parti içi demokrasiyi en iyi şekilde uygulayan partidir. Bu kesinlikle bir çatışma ortamı yaşatmayacaktır. CHP’yi daha iyi noktaya nasıl getirebiliriz düşüncesi hepimiz tarafından dile getiriliyor. Dolayısıyla bir süreç oluşacaktır ama sürecin sonucunda CHP kazanacaktır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.