VİDEO - DEM Parti, adayları bir araya geldi açıklama yaptı; ‘Kentte eşit temsiliyeti sağlayacağız’

 Özel Haber
DEM Parti Diyarbakır il örgütü, belediye eş başkan adaylarıyla bir araya gelerek açıklama yaptı. Açıklamada eşitlik temsiliyetini tekrardan kente katacaklarını ve adayları önseçimle halkın istediği adaylar olduğuna dikkat çekildi.

TİGRİS HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Diyarbakır İl örgütü, yeni il binasında 17 ilçenin belediye eş başkan adaylarıyla bir araya gelerek açıklama yaptı. Açıklamayı İl eş başkanı Abbas Şahin okudu.

Abbas Şahin, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerinin ardından halkla yaptıkları görüşmeler neticesinde Belediye eş başkan adaylarının halkın oylarıyla belirlendiğini ifade etti.

‘Türkiye’de bir ilk gerçekleşti’

İl eş başkanı Şahin, dünya siyasetine örnek olarak ve Türkiye’de ilk olarak halkı seçim sürecine katarak ilerlediklerini belirterek şunları dile getirdi;

‘Demokratik, katılımcı, kadın özgürlükçü yerel yönetim anlayışının yaşamsal kılınması adına çok değerli, önemli bir ön seçim sürecini geride bıraktık. Yerel yönetim anlayışıyla gerçekleştirdiğimiz bu ön seçim sürecinin, bundan sonraki süreçte yerel demokrasinin güçlenmesinde ön açıcı olacağına olan inancımız tamdır.

dem-parti-adaylar-2.jpeg

Belirtmemiz gerekir ki hayata geçirmeye çalıştığımız sistem katılımcı demokrasinin en büyük örneğidir. Hem dünya siyaseti için bir örnek hem de Türkiye açısından bir ilk olarak halkımızı sürece katarak ilerlemiş olduk. Çünkü biliyoruz ki halk, yönetime katıldıkça demokratikleşir. Bu anlamda demokratik dönüşümü esas alan sistemimiz aynı zamanda kayyum siyasetine karşı da bir ders niteliğindedir. Demokratik Yerel Yönetim anlayışımız ile taşından toprağına, suyundan elektriğine, hafızasından kimliğine kadar kentlerimizi ahlaki ve politik yöntemle kayyum siyasetine karşı savunacağımızın sözünü veriyoruz. Kadın düşmanı tahakkümcü zihniyete karşı demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmamız ile her kentte eşit temsiliyeti tekrardan yaşamsal kılacağız’

‘Kayyum anlayışına 31 Mart’ta cevap vereceğiz’

Abbas Şahin açıklamanın devamında ise, 31 Mart yerel seçimlerinde tekçi ve milliyetçi anlayışa sahip kayyımlara halkın iradesiyle cevap vereceklerini belirtti. Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi;

“2016 yılından itibaren Kürdistan kentlerini adeta toplumsal kırımdan geçirmeye çalışan kayyum anlayışına karşı 31 Mart yerel seçimlerinde de aynı iradeyle cevap vereceğimizi bir kez daha buradan ifade ediyoruz. Sorunların temel kaynağı olan tek tipçi; merkeziyetçi anlayışın karşısında, yerel demokrasiyi güçlendiren; herkesin öz kimliği, kültürel farklılıkları ve anadiliyle yönetime katılacağı bir belediyecilik anlayışını benimsemekten bir adım dahi geri atmayacağız.

Bugün ön seçimlerde belirlenen adaylarımızla karşınızdayız. Bu kentte uzunca bir süredir yürüttüğümüz mücadelemize, halkımızın seçtiği, Kürdistan halklarının belirlediği adaylarla devam ediyoruz. Bu anlamda seçimlerden ibaret olmayan mücadelemizi yükselteceğimizin sözünü vererek tüm halkımızı selamlıyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum