DEM Parti’den Diyarbakır’daki aday tartışmaları açıklaması!

DEM Parti’den Diyarbakır’daki aday tartışmaları açıklaması!
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM)’in Diyarbakır’da büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları belirlemek amacıyla yaptığı ön seçimlerle ilgili yapılan tartışmalara son noktayı koydu.

TİGRİS HABER - DEM Parti Seçim komisyonu, partinin özel olarak belirlediği bir adayın olmadığını belirterek, Halkın belirleyeceği aday olacağına değinildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır İl Seçim Komisyonu, 22-23 Ocak tarihlerinde büyükşehir belediyesi eşbaşkanlığı için yapılan halk oylaması sonrası aday adayları üzerinden yürütülen tartışmalara dair açıklama yaptı.

HALKIN SEÇTİĞİ ADAYLAR PARTİ ADAYLARI OLARAK BELİRLENDİ

Halkın seçtiği adayların parti adayları olarak belirlendiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
“Yerel yönetim seçim mücadelemizin önemli bir aşamasını oluşturmasından kaynaklı bu halk oylaması sürecine gölge düşürmek isteyen, değerlerimizi suistimal etmek isteyen ve her türden algı politikasına bulaşan kesimlere dönük hep mücadele içerisinde olduğumuzu ve daha güçlü, örgütlü mücadele yürüteceğimiz bilinmelidir.

Ön seçim süreçlerinde bazı seçim alanlarımızda aday adaylarımıza dönük geliştirilmek istenen algı, itham ve iddiaların tümü partimize ve halkımıza hizmet etmekten uzak; fitneyi büyüten odaklara hizmet ettiği bilinmelidir. Özellikle Diyarbakır Büyükşehir Belediye seçimlerine başvuran tüm aday adaylar ve özellikle demokratik yarışta son tura kalan tüm arkadaşlarımız uzun yıllardır mücadele zeminimizin birçok kademesinde fedakârca yer almış, kendileri ve aileleri ile beraber aday olma hususlarında herhangi bir engelin olmadığı, partimiz tarafından kabul görmüş ve karara bağlanmıştır.

“ALGI VE YIPRATMA POLİTİKALARININ KARŞISINDA OLACAĞIZ”

Özellikle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için yapılan ön seçimlerin son turunda aday adayı olan arkadaşlara ve ailelerine yönelik yapılan yıpratma politikaları partimizin düşüncelerini yansıtmadığı gibi kabul edeceğimiz bir durum değildir. Özelde aileleri ile beraber aday adayı arkadaşlar bizler açısından güncel tartışmalara konu edilmeyecek kadar değerlidirler. Bu sebeple yürütülen her türden algı ve yıpratma politikalarının karşısında olacağımızı belirtiyoruz.

“HALKIMIZIN BELİRLEYECEĞİ ADAY VARDIR”

Bilindiği üzere tüm aday adayları partimizin örgütsel işleyiş mekanizmasından geçerek ön seçim turlarıyla birlikte demokratik yarışa girmişlerdir. Bu nedenle partimizin özel olarak belirlediği bir aday yok, halkımızın belirleyeceği aday vardır”

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum