DEM Parti'den "İstanbul" sorusuna yanıt

DEM Parti'den "İstanbul" sorusuna yanıt
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimde İBB adayını ne zaman açıklayacağı sorusuna yanıt verdi.

TİGRİS HABER - DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimde İBB adayını ne zaman açıklayacağı sorusuna yanıt verdi. Doğan, "Şu ana kadar açıklamadığımız il ve ilçelerdeki tutumumuza dair netlik kazanan bir durum yok. Netlik kazanmadığı için açıklamıyoruz. Bu konudaki tartışmalar ve görüşmeler sürüyor" dedi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin yerel seçimdeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kararına ilişkin "Netlik kazanmadığı için açıklamıyoruz. Bu konudaki tartışmalar ve görüşmeler sürüyor" dedi.

T24'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Doğan, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçime ilişkin partisinin tutumunu ve CHP ile yapılan görüşme hakkında konuştu.

Doğan, "Yola çıkarken bir parti adresi göstermemiş olsanız da Eş Genel Başkanlarınız ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yaptığı görüşmenin gündeminde bu güç birliği vardı. CHP ile DEM arasındaki görüşmeler hangi aşamada?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"İki siyasi partinin de komisyonları çalışacak. Çok açık söyleyebilirim; herhangi bir partiyle yapılacak ve netlik kazanmış bir güç birliği şu an itibariyle yok."

"Tartışmalar ve görüşmeler sürüyor"

Partisinin İBB adayını ne zaman açıklayacağı sorusunu da cevaplayan Doğan, "Şu ana kadar açıklamadığımız il ve ilçelerdeki tutumumuza dair netlik kazanan bir durum yok. Netlik kazanmadığı için açıklamıyoruz. Bu konudaki tartışmalar ve görüşmeler sürüyor" ifadelerine yer verdi.

"Güç birliği için bir parti adreslemedik"

Çamlıbel'in "İstanbul ve İzmir'de mesela aday göstermemeniz durumunda o iki kutup paradigmasının yine bir parçası olmayacak mı DEM Parti?" sorusunu yanıtlayan Doğan, şunları söyledi:

"Yeni dönem motto'muz "kazandırmak kaybettirmek değil, kazanmak." Bizim bu seçimlerdeki alamet- i farikamız kent uzlaşısı. Bunu ön seçimde de bir yöntem olarak uyguladık. Ön seçimi yaptığımız yerler neresiydi? Ağırlıklı olarak Kürt illerinde, yani birinci parti olarak çıktığımız yerlerde yaptık ön seçimi. O illerin en geniş çeperine kadar ulaşabilecek bir delegasyon listesi oluşturmayı hedefleyerek, kent uzlaşısını hayata geçirdik. Yalnızca kendi partimizin üyelerine, yalnızca bileşenlerimizin üyelerine oy kullandırtmadık. Kent uzlaşısının bir diğer ayağı da parti olarak birinci çıkmadığımız ama kent uzlaşısı için diğer partilerle güç birliği yapabileceğimiz iller. Biz güç birliği için bir parti adreslemedik yola çıkarken." (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.