Dicle: Size şu müjdeyi verebilirim

Dicle: Size şu müjdeyi verebilirim
İmralı heyeti üyelerinden olan Hatip Dicle, devletle çözüm konusunda her konuda mutabık olduklarını söyledi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, "Öcalan, 'Hükümetle, devlet heyetleri ile sürdürülen görüşmelerle bugün belki de 200 yıldır bu topraklarda çok acılar yaşatan Kürt sorununun ve diğer bütün sorunların çözümü yönünde tarihi adımlar atabilmenin arefesindeyiz' diyor" dedi.

Dicle, Demokratik İslam Kongresi'nce Kayapınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Ortadoğu'da Barış ve İslam" konulu panelde yaptığı konuşmada, çok kritik bir süreçten geçtiklerini, bu nedenle panelin çok önemli olduğunu söyledi.

"Özellikle 17 Aralık'ta görüştüğümüz Sayın Öcalan'ın selamlarını iletiyorum. Bizim bir sorumluluğumuz olduğunu biliyorsunuz. Çok önemli bir iş yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle hükümet yetkileri ile ve sonradan onların uygun görmesiyle 17 Aralık'ta gizli, kamuoyunun bilmediği gidip geldiğimiz görüşmeleri ancak hükümetle ve KCK yetkilileri ile teyit ve istişarelerden sonra kamuoyunu ve tüm basının bilgilerine sunabilecek durumdayız" diyen Dicle, hassas bir konu olduğu için herkesin kendilerini anlayışla karşılayacağını umduğunu kaydetti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.