Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde tepki çeken tuvalet tadilatları

Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde tepki çeken tuvalet tadilatları
Dicle Üniversitesi Hastaneleri kliniklerinde bir süredir başlatılan tuvalet tadilatı devam ederken, ortaya çıkan moloz yığınları bulaşıcı hastalıklara adeta davetiye çıkarıyor. 11 katlı Hastanede yaşanan benzer görüntüler tepkilere neden oluyor.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Günde on binlerce hastaya ayakta ve yatarak sağlık hizmeti veren Dicle Üniversitesi Hastanelerinde, bugünlerde hasta eden görüntüler göze çarpıyor.

dicle-universitesi-1.jpeg

Kısa bir süre önce Hastane Başhekimliğince, hastanenin Kliniklerde görev yapan Doktorlara ait özel odalardaki tuvaletlerin tadilatı başlatıldı. Ancak güvenliğe ya da hijyene yönelik bir tadilatın olmadığı gözlenen çalışmalarında her katta moloz yığınları oluştu. Hastane dışına atılması gereken moloz yığınlarının uzun süreden bu yana hastane içinde bekletilmesi beraberinde bulaşıcı hastalıklara da davetiye çıkarıyor.

dicle-universitesi-2.jpeg

Her katta moloz yığını!

Hijyenik ve sağlıklı bir ortamda hastaların tedavi edilmesi gereken bir hastanede, onarım sonrası oluşan moloz yığınlarının halen hastane koridorlarında bekletilmesi, hastalara verilen değeri bir kez daha gözler önüne serdi.

dicle-universitesi-3.jpeg

Molozlar tepki gördü!

Moloz yığınlarının halen hastanede tutulması hasta ve hasta yakınları tarafından büyük tepki gördü. Hastanedeki başlatılan tuvalet tadilatlarından çıkan molozların sağlık hizmetinin verildiği hastanede bekletilmesine anlam veremediklerinin altını çizerek, bu görüntülerin hastaneye yakışmadığını söylediler.

dicle-universitesi-4.jpeg

Enfeksiyona yol açıyor

Uzmanlar, hastanelerde her zaman yenileme ve tadilat amacıyla inşaat ve onarım çalışmaları yapıldığına işaret ederek, “Bu çalışmalar tozların ortaya çıkmasına, suyun kesintiye uğrayıp tekrar sisteme verilmesine, havalandırma ve su sistemlerine müdahale edilmesine yol açmaktadır. Bu çalışmalar başta hava yolu ile bulaşan mikroorganizmalar olmak üzere, enfeksiyöz etkenlerle hasta, ziyaretçi ve sağlık personelinin temasına yol açar. Hava yolu ile bulaşan mikroorganizmalar genellikle toprak kaynaklıdır. Özellikle hafriyat sırasında ortaya çıkan toprak ve toz içindeki bakteri veya mantarlar havalandırma ve su tesisatını kontamine ederek duyarlı kişilere ulaşmakta, enfeksiyona yol açmaktadır” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.