DİSİAD’tan ‘Yüksek kiraya hayır’ kampanyası

DİSİAD’tan ‘Yüksek kiraya hayır’ kampanyası
Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği, deprem sonrası özellikle kira fırsatçılığı yapanlara tepki gösterdi, böylesine acıların yaşandığı bir dönemde, barınma ihtiyacı olanlardan dahi rant elde etme çabası içinde olanları afişe edeceklerini duyurdu.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - DİSİAD Başkanı Nurullah Edemen, tüm Türkiye’yi derinden etkileyen ve yasa boğan depremin yaralarının sarılmasının uzun zaman alacağını, bu nedenle ülke çapında dayanışmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Edemen, “Toplum olarak dayanışma ve destek ihtiyacı duyduğumuz şu günlerde, hiçbir şekilde onaylamadığımız ret ettiğimiz bazı gelişmelere tanık olmak, bunları duymak bizleri üzüyor. Özellikle Mersin ve Diyarbakır’da ev sahipleri yüksek rakamlarla evlerini kiraya veriyor. Bunu duyuyoruz, bazen de tanık oluyoruz” dedi.

Nurullah Edemen, Diyarbakır’da depremin ilk gününden itibaren kent koruma ve dayanışma platformu ile birlikte yoğun çalıştıklarını, zor durumda olanların sorunlarını çözmeye çalıştıklarını da ifade ederek, “Biz bunları yaparken birileri halkımızı soymaya çalışıyor. Ev ihtiyacı olanlardan yüksek kira talebinde bulunanlar var, bunu duyuyoruz, bazen de tanık oluyor, müdahale ediyoruz. Ancak, genel bir çağrıda bulunmak istiyorum; ‘Bu günler geçecek, böyle günlerde halkı soyan, soymaya çalışanlar unutulmayacak. Bu konuda çalışma başlattık, kira rantı dahil, başka alanlarda da rant peşinde olanlar tespit edilecek, deşifre edilecek” şeklinde konuştu.

Edemen, ‘Yüksek kiraya hayır’ kampanyası başlatacaklarını, vatandaşlarında bu kampanyaya destek vermesini istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum