Diyar Gaz’dan şaşırtan uygulama

Diyar Gaz’dan şaşırtan uygulama
Diyar Gaz’a bağlı ekipler bir abonenin sayacındaki plastikte “çatlak olduğu” iddiasıyla aboneye haber vermeden gazı kesip sayacı söküp götürüyor.

ozel-ali-abbas-yilmaz.png

Sayacın sökülmesi esnasında oluşan gürültüyle dışarı çıkan ve duruma tepki gösteren vatandaşa ise hiçbir izahat yapma ihtiyacı hissetmiyor. Kış günü gazı kesilen abone sırf gazı yeniden açısın diye Diyar Gaz’ın kestiği bin 100 TL’yi ödemek zorunda kalıyor. Ancak haksız yere kendisine kesilen cezaya itiraz eden abone Diyar Gaz yetkilileri tarafından kapı dışarı ediliyor.

Bin 100 TL ceza kestiler

Diyar Gaz ile sorun yaşayan ve ismini vermek istemeyen bir abone yaşadığı sorunu şöyle dile getirdi:  “Diyar Gaz A.Ş.sayaç okuma personelleri haber vermeksizin Doğalgaz sayacıma müdahale ederek sayacı sökmüştür. Evin doğalgazını çok geçmeden kesildiğini fark ettik. Evimin kapısını açtığımda birkaç kişinin sayaca müdahale ederek sayacı sökmeye çalıştığını gördüm. Ne olup bittiğini sordum, Diyar Gaz’dan geliyoruz, sayacınızın plastik kısmı çatlak bizde kaçak muamelesi yapacağız dediler. Sayacı söküp doğalgazı kestiler. Ev soğuk buz gibi olmuş. Hemen Diyar Gaz’a gittim. Diyar Gaz’a vardığımda hemen bin 100 TL cezayı kesmişler. Cezalarla beraber 2-3 yılın evime ait tüketimleri de listelemişler. Yaz ayları 20-35 TL arası kış aylarında 320-450 TL arası tüketimimiz var. Zaten Tüketimlerim yıllara göre miktar olarak bellidir. Yetkililerle konuyu görüştüm. Evimin dışındaki sayaca ne amaçla müdahale ettiklerini sordum. ‘Sayaca bağlı plastik kırık, cezanı öde hemen sayacı takalım’ dediler. Ev soğuk olduğu için mecburen cezayı ödemek zorunda kaldım. Yetkililere dışarıdaki sayaca yani evin dışındaki sayaca ben bekçilik mi yapacağım dedim. Dışarıda olsa bile sayacın sorumluluğu sana aittir. Bana ait ise sağlam bir pano yapın. Sizin dışınızda kimse görüp müdahale etmesin. Sayaç evin içinde olsa sorumluluğu bana ait olsun dedim. Bunun üzerine bana ‘kimsin nesin’ diye hakaretlerde bulundular. Konuşmam esnasında yetkililer güvenlik personelini çağırarak beni kapı dışarı etmek istediler. Diyar Gaz / Doğalgaz kullanıcıları bu türlü keyfi ve vahşice muamelelere karşı kamuoyuna ve halka duyurmak istiyorum.”

Usulsüz kullanım varsa sayaçta inceleme yapılsın

Haksız yere “kaçak cezası” ödemek zorunda bırakılan Diyar Gaz abonesi, sayacının incelenmesini talep ederek, şunları söyledi:  “Bir abone olarak bende art niyet varsa ya da kaçak kullanım konusunda bir tespit varsa bu durum delillerle ispat edilmişse elbette ki gereken Diyar Gaz ekipleri gerekli müdahaleleri yapsınlar, cezai yaptırımlarda bulunsunlar. Fakat evimin dışındaki sayaçtan neden ben sorumlu oluyorum. Dışarıdan herhangi biri sayaca zarar vermiş olabilir. Bu bir yana Diyar Gaz ekipleri evimin kapısını dahi çalmadan, sayaçtaki sorununun ne olduğunu izah etmeden kendi kafalarına göre sayacı söküp götürüyorlar. Böyle bir uygulamada bulunmaya ne hakları var? Şayet sayaçta bir sorun varsa önce bunu evin kapsını çalıp ev sahibine bunu sormaları gerekmez mi? Eğer sayaçta bir sorun varsa sayacın yetkili makamlarca kontrol edilmesi gerekmez mi? Herhangi bir kontrol yapılmadan, sayaç üzerinde yapılan inceleme sonucu bir kaçak kullanım tespiti yapılmadan neden kaçak cezası kesiliyor? Buradan sormak istiyorum, Diyar Gaz ekipleri sayacın üzerindeki plastik korumanın çatladığını söylüyorlar ama bunu ev sahibine dahi gösterme zahmetinde bulunmuyorlar. Peki, ben bir abone olarak söylediklerinin doğru olduğunu nereden bileyim. İddia ettikleri sorunun benden kaynaklı olmaması bir yana söz konusu sorun tarafıma dahi bildirilmiyor. Eğer ben Diyar Gaz ekibinin sayacı söktüklerinde çıkardıkları gürültüyle kapıya çıkmamış olsam sayacımı kimin söküp götürdüğünden dahi haberim olmayacak. Bir abone olarak benim yaşadıklarımın Diyar Gaz açısından mantıklı bir izahı var mıdır? ”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum