Diyarbakır Bağlar’da park temizliği

Diyarbakır Bağlar’da park temizliği
 Haber
Bağlar’da parklardaki çimlere zarar veren ve aynı zamanda görüntü kirliliği oluşturan kurumuş ağaç yaprakları belediye tarafından toplanıyor.

TİGRİS HABER - Bağlar’da parklardaki çimlere zarar veren ve aynı zamanda görüntü kirliliği oluşturan kurumuş ağaç yaprakları belediye tarafından toplanıyor. Son dönemlerde İlçeye oksijen deposu olan park projelerinin hayata geçirildiğine vurgu yapılan belediyenin açıklamasında,”Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz parklarımızı korumak ve geliştirmek için titiz bir çalışma süreci yürütmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Son dönemlerde belediye tarafından hayata geçirilen çok amaçlı park ve yeşil alan projeleriyle dikkat çeken Bağlar’da kış mevsiminin gelmesiyle beraber kuruyan ağaç yaprakları belediye ekipleri tarafından toplanıyor. Kurumuş yaprakların çimlere zarar vererek gelişimini engellediğini ve aynı zamanda görüntü kirliliğine yol açtığını ifade eden Bağlar Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bu nedenle böyle bir çalışma yürütüldüğünü dile getirdi. Ekipler tarafından toplanan kuru yapraklar araçlara yüklenerek depolama alanına götürülüyor.

baglarda-park-temizligi-4.jpegSon dönemlerde yapılan park ve yeşil kuşak projeleriyle ilçenin çehresinin değiştiğini kaydeden Bağlar Belediyesi, bu projeleri hayata geçirmek kadar korumanın da önemli olduğuna dikkat çekti.

“Parklar temizlenip, yenileniyor

Belediyenin açıklamasında,” Belediyemiz tarafından son dönemlerde hayata geçirilen yeşil alan ve park projeleri vatandaşlarımızın layık olduğu huzurlu dinlenme alanı imkânını veriyor. Bu projeleri kazandırmak kadar korumak ve geleceğe taşımak da önemlidir. Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz bunun için düzenli çalışmalar yürütüyor. Her biri oksijen deposu olan parklarımızı korumaya ve geliştirmeye yönelik çalışmalar ilçemizin yeni gelişen yüzü olan Bağcılar Mahallesi olmak üzere titiz bir şekilde sürdürülüyor” İfadeleri kullanıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.