Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumlarına soruyoruz: 4 milyonluk ihale 7,5 milyona mı gitti?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumlarına soruyoruz: 4 milyonluk ihale 7,5 milyona mı gitti?
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği itfaiye ekipmanları ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiası var.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği itfaiye ekipmanları ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiası var. İhaleye Türkiye genelinde sadece 3 firmanın katıldığı, 4 milyon TL’ye yapılması gereken ihalenin, 7 milyon 750 bin TL’ye adrese teslim yapıldığı iddiaları Diyarbakır’da bomba etkisi yarattı.

Seçimlere az bir zaman kala Belediyelerde acil ihalelerin gerçekleştiği, doğrudan temin marifetiyle adeta soygun gerçekleşiyor. Depremi sürecini fırsat ve vurgun süreci olarak değerlendiren kayyum yönetimi, tedariklerini doğrudan teminle kendilerine yakın şirket ya da firmalar arasında bölüştü.

İddiaya göre son ihale şöyle gerçekleşti;

“Bir ay önce itfaiye ekipmanları için hazırlıklar yapıldı, Ankara’dan birkaç firma ile görüşüldü, firmalar ekipmanlar için 4 milyon TL fiyat çıkardı. Belediye yetkilileri, bu fiyatı aldıktan sonra kendilerine yakın Diyarbakır’dan bir firma ile adrese teslim hazırlık gerçekleştirdi. Türkiye genelinde sadece 3 firma ihaleye katılırken, daha önce tercih nedeni olan firma ekipman ihalesini 7 milyon 750 bin TL’ye aldı.

Kamu zararı olarak değerlendirilen iki ayrı fiyat ve aradaki fark hem belediye içinde hem de kamuoyunda dikkati çekti ve Diyarbakır’ın gündemi haline geldi. Seçime çok az bir zaman kala hem Büyükşehir hem de ilçe belediyelerinde yangından mal kaçırır gibi, küçük, büyük ihaleler gerçekleştiği, giderayak rant sağlandığı öğrenildi.” (Tigris Haber)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum