Diyarbakır Milletvekili Kaya'dan yalan haber tepkisi!

Diyarbakır Milletvekili Kaya'dan yalan haber tepkisi!
DEM Parti Diyarbakır milletvekili Adalet Kaya, 14 Ocak 2024 Enternasyonal Feminist Mücadele Deneyimler Sempozyumu’nda Özgür Kadın Hareketi (TJA) adına yaptığı konuşmasının bazı basın yayın organları tarafından çarpıtıldığını söyledi.

TİGRİS HABER - DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, 14 Ocak 2024 Enternasyonal Feminist Mücadele Deneyimler Sempozyumu’nda Özgür Kadın Hareketi (TJA) adına yaptığı konuşmasının bazı basın yayın organları tarafından çarpıtıldığını söyledi. Kaya, “Kürt Kadın Hareketinin Dünü, Bugünü” başlıklı konuşmasının çarpıtıldığını, şahsına ve TJA’ya yönelik hedef gösterme ve linç kampanyası başlatıldığını ifade etti.

Kaya, sempozyumda savaşın bitmesi için tecridin kaldırılması gerektiği yönündeki sözlerinin çarpıtıldığını ifade etti. Kaya yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

“Akşam Gazetesi 16 Ocak 2024 Salı Günü “İBB Sahnesi’nde Terör Tiyatrosu” manşetiyle başlattığı hedef gösterme kampanyasını17 Ocak 2024 Çarşamba Günü de “PKK Göz altısı” manşetiyle yaptığı yalan içerikli haberle devam ettirmiştir. Haberde kullanılan görsel İstanbul’da katıldığım sempozyuma ait değil,13-14 Ocak 2024’te Diyarbakır Demir Otel’de düzenlenen “Sessizlik Zinciri: Kadın Siyasal Mahpusların Etrafındaki Duvarları Yıkmak Konferansı” fotoğrafıdır. Linç kampanyası neticesinde TJA aktivisti kadınlara ve Barış Anneleri’ne gözaltı operasyonu düzenlenmiştir.

Kriminalize edilmek istenen Özgür Kadın Hareketi (TJA) yıllardır ülkenin her yerinde kadına yönelik şiddeti önlemek üzere politikalar üretmektedir. Kadınları ekonomik, siyasal ve sosyal alanda güçlendirecek çalışmalar yürüten bir platformdur. TJA’nın ve aktivistlerinin illegalize edilmesine izin vermeyeceğiz.

Düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındaki sözlerim nedeniyle hedef gösteren kişi ve kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacağımı kamuoyuna duyururum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.