Diyarbakır müfettiş kaynıyor

Diyarbakır müfettiş kaynıyor
Başta Diyarbakır büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Kayapınar, Yenişehir, Bağlar Belediyeleri hakkında yapılan şikâyetler, ihbarlar ve iddialar üzerine kente müfettişler gelmeye başladı.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - Başta Diyarbakır büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Kayapınar, Yenişehir, Bağlar Belediyeleri hakkında yapılan şikâyetler, ihbarlar ve iddialar üzerine kente müfettişler gelmeye başladı. Kayapınar Belediyesinde incelemeler devam ederken, Bağlar Belediyesine de müfettişler geldi, yolsuzluk iddialarını çalışmaya başladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde geçmişe yönelik yolsuzluk iddialarının incelenmesi konusunun şimdilik bekletildiği öğrenilirken, Kayapınar Belediyesinde geçtiğimiz Nisan ayında yapılan asfalt ve mıcır ihalesi ile ilgili, görevlendirilen müfettiş, belediyede incelemelerini sürdürüyor. Kayapınar’da ayrıca, medya tanıtım konusunda bir yolsuzluk iddiası da ayrıca inceleniyor.

Bağlar’da rüşvete suçüstü

Kayyım olmayan tek belediye olan Bağlar Belediyesinde uzun zamandır iddia edilen yolsuzluk konusu, ‘Rüşvet’ ile resmiyet kazandı. 6 milyon TL olduğu iddia edilen rüşveti alırken suçüstü yakalanan Belediye Başkan Yardımcısı ve İmar müdürlüğü görevlisi tutuklandı. Bu olayın ardından, Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu savcılığa çağrıldı, ifadesine başvuruldu. Beyoğlu, daha sonra adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

Bu olaydan sonra, hem AK Parti Genel Merkezinin hem de İç işleri Bakanlığının rahatsızlığı gündeme yansıdı. İddialara göre, Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu Ankara’ya çağrılarak istifa etmesi istendi. Aynı zamanda Kayapınar’da olduğu gibi, Bağlar Belediyesine de gönderilen müfettişler yolsuzluk ve rüşvet konusunda çalışmaya başladı.

Mal varlıkları incelensin

Kulis bilgileri, Diyarbakır’daki bütün belediyelerin yerel seçimler öncesi müfettiş kontrolünden geçirileceği yönünde. Özellikle de belediyelere ait, gayrimenkullerin satışı, imar izni konusunda yolsuzlukların sürekli gündeme gelmesi Ankara’yı ve ilgili kurumları rahatsız etti. Kamuoyunun da yakından takip ettiği belediyelerin 7 yıllık kayyım döneminin müfettiş incelemesinin şart olduğunu savunan vatandaşlar, “çar çur edilen paralar halkın parası. Bu dönemin etkili yöneticilerinin mal varlıkları incelendiğinde zaten ne olduğu ortaya çıkar” şeklinde konuştular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum