Diyarbakır sular altında!

Diyarbakır sular altında!
Diyarbakır’da yaklaşık bir saat etkili olan yağmur ve dolu yağışı hayatı birçok alanda olumsuz etkiledi. Birçok ev ve iş yereni su bastı

Diyarbakır kent merkezi başta olmak üzere bölgenin birçok yerinde etkili olan yağmur ve dolu yağışı hayatı felç etti. Saat 17.30 sıralarında başlayan yağış yaklaşık 1 saat sürdü, yağış’a sokakta yakalanan vatandaşlar oldukça zor anlar yaşadılar, bazı vatandaşlar binaların saçakları altında beklemek zorunda kalırken bazıları ise şiddetli yağmurun altında yürümeyi tercih ettiler. Birçok iş yeri ve ev ise sular altında kaldı.

yagmur.jpg

 Yağışın etkisiyle birlikte trafikte sıkışıklı görülürken bazı cadde ve sokaklar su taşkınlıkları görüldü. Binaların bodrum katlarını ve iş yerlerini su bastı. Şiddetli hava yağışında dolayı birçok sürücü ise oldukça zor anlar yaşadı.

Esnaflar, iş yerlerinde biriken suları dışarı atmak için zor anlar yaşadılar. Birçok iş yerinde ve ev’de eşyalar kullanılmayacak hale geldi.

Belediye yetkilerinin iş yerleri ve caddeleri basan suları tahliye etme konusunda yetersiz kaldıkları gözlemlendi. Öte yandan beledeyi yetkiileri metoroliji'de görev yapan yetkililerinin kendilerine bilgi vermediklerini aktardılar.

Yenigün gazetesinin bulunduğu batı kent sitesi zemin katını da su bastı. İş yerinde bulunan makinların çoğu kulanılmaz hale geldi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.