Diyarbakır TED koleji, ramazan ayında da depremzedeleri unutmadı

Diyarbakır TED koleji, ramazan ayında da depremzedeleri unutmadı
 Özel Haber
Diyarbakır’da depremzede vatandaşların barınabilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması için anında kapılarını açan TED Diyarbakır Koleji, Ramazan ayında da depremzede öğrenci ve ailelerini unutmadı.

Ramazan YAVUZ

TİGRİS HABER - Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin etkilediği illerden biri olan Diyarbakır’da depremzede vatandaşların barınabilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması için anında kapılarını açan TED Diyarbakır Koleji, Ramazan ayında da depremzede öğrenci ve ailelerini unutmadı. TED Diyarbakır Koleji, depremzede öğrenci ve ailelerine yönelik düzenlediği iftar yemeği programıyla dayanışmasını sürdürdü. Şenlik havasında geçen gecede çocuklar ve aileleri gönüllerince eğlendi.

ted-diyarbakir-koleji-1.jpeg

DEPREMZEDELERE ANINDA KAPILARINI AÇARAK TAKDİR TOPLAMIŞTI

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan TED Diyarbakır Koleji, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden sonra dondurucu soğuğa rağmen sokaklara çıkan vatandaşlara anında kapılarını açıpilk etapta sıcak bir ortam sunarak örnek bir davranış sergilemişti. Deprem korkusu nedeniyle evlerine gidemeyen çoluk çocuk yüzlerce aile, TED kolejine sığınmıştı. Kolejin sınıfları başta olmak üzere hemen hemen bütün bölümlerin kapılarını depremzedelere açan ve günde 3 öğün yemek vererek haftalarca barınmalarını sağlayan TED Diyarbakır Koleji, vatandaşların büyük takdirini toplamıştı.

ted-diyarbakir-koleji-2.jpeg

İFTAR YEMEĞİ PROGRAMI ŞENLİK HAVASINDA GEÇTİ

TED Diyarbakır Koleji, Ramazan ayında da depremzede öğrenci ve ailelerini unutmadı. Kolej, Diyarbakır il merkezi ve çevre ilçelerde oturan depremzede öğrenci ve ailelerini TEDx Kafede düzenlediği iftar yemeği programında konuk ederek dayanışmasını sürdürdü. İftar yemeğinden sonra, afetzede öğrencilerin tamamına kırtasiye malzemeleri ile hediye çekleri dağıtıldı. Öncü Çocuk Tiyatro ve Sahne Gösterileri ekibi tarafından ise çocuklara yönelik “Hacivat Karagöz” oyunları sergilenerek aileleriyle birlikte hoş vakit geçirmeleri sağlandı

ted-diyarbakir-koleji-3.jpeg

AYDINLIK FİKİRLER GELECEĞE TAŞINIYOR

İftar yemeği programında konuşan TED Diyarbakır Koleji Genel Koordinatörü Ekrem Tunç, Türk Eğitim Derneği çatısı altında aydınlık fikirleri geleceğe taşıma noktasında çalışmalarının aralıksız bir şekilde sürdüğünü söyledi. 6 Şubat depreminden hemen sonra TED Kolejinin hem sahada hem de okul çatısı altında başta barınma ihtiyacı olmak üzere vatandaşlara her türlü desteği verdiğini kaydeden Tunç, “TED Diyarbakır Koleji olarak ülkemizi derin bir acıya boğan 6 Şubat depreminin ardından hem sahada hem de okul çatımız altında afetzede öğrenci ve ailelerinin yanında olmaya, yaraları birlikte sarmaya çalıştık. Depremin yaşandığı 6 Şubat itibarıyla okul bünyesindeki tüm birimlerimizde 750’yi aşkın misafiri üç hafta gibi bir süreyle ağırlamaktan onur duyduk” dedi.

ted-diyarbakir-koleji-4.jpeg

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE PSİKOSOSYAL DESTEK SÜRÜYOR

Gönüllülerin afetzede öğrencilere psikososyal destek çalışmalarının devam ettiğine de değinen TED Diyarbakır Koleji Genel Koordinatörü Ekrem Tunç, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gözlerindeki ışığın sönmemesi adına TED meşale bursu ve diğer desteklerle her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.