Diyarbakır’a ‘kuyum borsası’

Diyarbakır’a ‘kuyum borsası’
Diyarbakır Kuyumcular Odası (DİKO), 350 üretim yeri ve iş yerini kapsayan "Kuyum Borsası" projesi hazırladı. Borsanın yeri için Diyarbakır valisinden destek bekleniyor.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Kuyum borsası ile ilgili fiziki yapı konusunda Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'dan destek istediklerini ve olumlu cevap aldıklarını belirten DİKO Başkanı Mehmet Yüksel, borsa binasının sektörün prestij projesi olacağını ifade etti.

Diyarbakır Kuyumcular Odası (DİKO) yönetim kurulu üyeleri, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'yu ziyaret etti.

Ziyarette DİKO Başkanı Mehmet Yüksel, uzun süredir üzerinde çalıştıkları "Kuyum Borsası" projesi hakkında bilgi vererek yer için destek talep etti.

Projenin kuyum sektörünün tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlandığını belirten Başkan Yüksel, Vali Su'nun yer tahsisi için olumlu yanıt verdiğini söyledi.

"Sektörümüzün Prestij Projesi "

Başkan Yüksel ,"Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız, şehrimizin ve sektörümüzün prestij projesi olan ve sektörümüzün üretimden pazarlamaya kadar tüm ihtiyaçlarını A'dan Z'ye karşılayacak; en az 20 dönüm üzerinde 350 adet üretim yeri ve işyerini kapsayan Kuyum Borsası Projemizin sunumunu Sayın Valimize yaptık. Yer talebinde bulunduk. Sayın Valimizin talimatlarıyla yer tespiti yapılacaktır. Sektörümüze şimdiden hayırlı olsun." diye konuştu. (Mahsum Rençber)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum