Diyarbakır’da ‘Abonman Kart geçersiz’ uygulamasına tepki

Diyarbakır’da ‘Abonman Kart geçersiz’ uygulamasına tepki
Diyarbakır’daki Özel Halk Otobüsler tarafından bir süre önce başlatılan ‘Abonman Kart Geçersiz’ uygulaması krize dönüştü.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Diyarbakır’daki Özel Halk Otobüsler tarafından bir süre önce başlatılan ‘Abonman Kart Geçersiz’ uygulaması krize dönüştü. Uygulamanın hukuksuz olduğunun altını çizen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin krizin sona erdirilmesi yönünde çağrıda bulundu. Büyükşehir Belediyesi de, Abonman kartı ile ilgili sorunun giderilmesi için trafik zabıta ekiplerinin denetimlerinin devam ettiğine işaret edilerek, “Abonman kartı geçersiz yazısı asan araçlara cezai işlem uygulanmaktadır” denildi.

Diyarbakır'da Özel Halk Otobüs Kooperatifi tarafından Yerel seçimlerden kısa bir süre önce hayata geçirilen ‘Abonman Kart Geçersiz’ uygulaması vatandaşı şok ederken, uygulama krize yol açtı. Keyfi uygulama, otobüslere binen abonman kart yolcuları ile şoförler arasında zaman zaman tartışmalara yol açarken, belediyenin bu uygulamayı sona erdirmesi istendi.

Özel Halk Otobüs Kooperatifinin aldığı tek yönlü uygulama kararı, abonman kartı kullanan öğrenciler ve vatandaşları mağdur ediyor. Uygulamanın hukuksuz olduğuna işaret eden vatandaşlar, abonman kartın devletin yasa ile verdiği bir hak olduğunu söylediler.

Vatandaşların şikâyetçi olduğu uygulama ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri, konu ile ilgili şunları söylediler:

“Diyarkart okuma cihazı olan toplu taşıma araçlarında kullanılmaktadır. Abonman kartı olan yolcunun ücret ödeme zorunluluğu yoktur ve kartı geçerlidir. Abonman kartı ile ilgili sorunun giderilmesi için trafik zabıta ekiplerinin denetimleri devam etmektedir. Abonman kartı geçersiz yazısı asan araçlara cezai işlem uygulanmaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum