Diyarbakır’da, bölgede, dünyada neler oldu?

Diyarbakır’da, bölgede, dünyada neler oldu?
Diyarbakır’da, bölgede, dünyada neler oldu? İşte haftanın özeti...

AYM’den Atalay için hak ihlali kararı verdi

Anayasa Mahkemesi Cezaevinde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için hak ihlali kararı verdi. Atalay, AYM’ye bireysel hak ihlali başvurusunda bulunmuştu. Bu kararla, Atalay’ın serbest bırakılarak Meclis’e dönmesinin önü de açılmış oldu.

*

4 yıl aradan sonra kitap fuarı

Diyarbakır’da 4 yıl aranın ardından 16-24 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan 10’uncu kitap fuarının lansmanı yapıldı. Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleşen lansmanda Diyarbakır DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Eylül Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çayır, Yazar Şeyhmus Diken fuara ilişkin konuşma yaptı. Mezopotamya Uluslararası fuar ve Kongre merkezinde düzenlenecek Fuarda 200'ün üzerinde yayın evi ve 300'ün üzerinde yazarın katılması bekleniliyor.

*

Tanrıkulu: Otoban neden gelmiyor?

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na, Diyarbakır’ın neden otoban ağının dışında tutulduğunu sordu. Tanrıkulu, Diyarbakır’ın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2023-2035 otoyol ağı projesinde otoban ağı dışında tutulduğunu, bunun bir gerekçesinin olup olmadığını ulaştırma bakanının yazılı olarak cevaplandırmasını istedi.

*

Diyarbakır’da ‘Tarım Konseyi’ kuruldu

Diyarbakır Tarım Konseyi, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısı ile kuruluşunu ilan etti. Konsey bünyesinde 68 Sivil Toplum Örgütü ve Özel Sektör temsilcileri yer alıyor.

Diyarbakır’da tarımsal faaliyet yürüten şirket ve Sivil Toplum kuruluşları bir araya gelerek, Tarım Konseyi kurdu. Konsey, Gazeteciler cemiyetinde yapılan kahvaltılı basın toplantısıyla yapılacak faaliyetler ve konseyin işleyişi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konsey adına açıklamayı Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil yaptı.

*

Faiz artırıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında Çarşamba günü toplandı. Banka, politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 30'dan yüzde 35'e çıkardı.

*

Bölge borsalarından işbirliği protokolü

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB),Nusaybin Ticaret Borsası (NTB) ve Batman Ticaret Borsası (BTB) arasında Tarım ve Hayvancılık öncelikli olmak üzere iş birliği protokolü imzalandı. Diyarbakır Ticaret Borsasında gerçekleştirilen İş Birliği Protokolüne Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş ile her üç Borsanın Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

*

Tanrıkulu, taşımalı eğitimle ilgili haberimizi Meclis gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Tigris haber’in gündeme getirdiği Diyarbakır’ın Dicle ilçesindeki taşımalı eğitimin eksikliklerini TBMM gündemine getirdi. Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanının yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği gensorusunda, iddialara muhatap olan köylerde gerekli incelemenin yapılıp yapılmadığı sordu.

*

KYK yurdunda bir öğrenci hayatını kaybetti

Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arızalanan asansör düştü, olayda 1 öğrenci hayatını kaybetti. Diyarbakır'da KYK yurtlarında kalan öğrenciler, Aydın KYK yurdunda yaşanan asansör faciasını protesto etti.

*

Aşık Veysel Diyarbakır'da anıldı

UNESCO tarafından 2023 yılının Aşık Veysel yılı ilan edilmesi dolayısıyla Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde bir anma etkinliği düzenlendi.

*

HEDEP: Kışanak serbest bırakılsın

Diyarbakır HEDEP Milletvekili Serhat Eren, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada Kobani Davası’na bakan mahkemeye seslenerek azami tutukluluk süresi dolan 7 yıldan bu yana tutuklu olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ı iktidarın talimatını beklemeden derhal serbest bırakmasını istedi.

*

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.