Tanrıkulu, taşımalı eğitimle ilgili haberimizi Meclis gündemine taşıdı

Tanrıkulu, taşımalı eğitimle ilgili haberimizi Meclis gündemine taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Tigris haber’in gündeme getirdiği Diyarbakır’ın Dicle ilçesindeki taşımalı eğitimin eksikliklerini TBMM gündemine getirdi.

TİGRİS HABER - Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Tigris haber’in gündeme getirdiği Diyarbakır’ın Dicle ilçesindeki taşımalı eğitimin eksikliklerini TBMM gündemine getirdi. Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanının yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği gensorusunda, iddialara muhatap olan köylerde gerekli incelemenin yapılıp yapılmadığı sordu.

Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği gensorunun gerekçelerini şöyle açıkladı;

“Diyarbakır Dicle İlçesi Üzümlü, Meydan, Sergenli, Kaygısız, Karagömü ve Dede Mahallelerinde bulunan öğrenciler için tahsis edilen taşımalı araçların her yıl eğitime başlanan ilk 15 gün ve okulların kapanmasına 15 gün kala öğrencileri almadığı ve taşıma yapmadığı, puantaj üzerinden görünmesine rağmen fiili olarak hizmet vermediği haberleri basına yansımıştır.

Eğitim ve öğretim sezonunda ehliyetsiz servis şoförü çalıştırıldığı, bazı araçlarda ilkokul, ortaokul, lise bazılarında ise ilkokul ve lise öğrencilerinin birlikte aynı araçla taşındığı, her araca ise yaklaşık 25-30 öğrenci bindirildiği, korsan araç çalıştırıldığı ve okul yetkililerinin gerekli denetimleri yapmadığı yine basına yansıyan haberler arasındadır.”

Tanrıkulu, gerekçelerinin yanı sıra Bakana şu soruları sordu;

1. Vatandaşlar tarafından ilgili kurumlara dilekçe verilmiş olmasına rağmen gerekli adımların atılmama sebebi nedir?

2. Araçlara fazla öğrenci bindirilmesiyle ilgili gerekli denetimler yapılmakta mıdır?

3. Ehliyetsiz servis şoförü çalıştırıldığı iddiaları doğru mudur? Anılan iddialar doğru ise, ne tür yasal işlemler yapılacaktır?

4. Korsan araçların taşımalı eğitimde çalışmaması için ne tür yasal önlemler alınacaktır?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.