Diyarbakır’da tiyatro festivali başlıyor

Diyarbakır’da tiyatro festivali başlıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek olan Amed Tiyatro Festivali, 18 Nisan’da başlıyor.

TİGRİS HABER - Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Diyarbakır halkını kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Bu yıl 9’uncusu düzenlenecek Amed Tiyatro Festivalini sanatseverlerle buluşturacak.

"Bi hebûna xwe, bi xwebûna xwe (Varlığınla, kimliğinle)" şiarıyla gerçekleştirilen festival 18 Nisan’da başlayıp 27 Nisan’a kadar devam edecek. Diyarbakır İskenderpaşa Konağı’nda düzenlenecek törenle startı verilecek olan festival, yerli tiyatro ekiplerinin yanı sıra İran’ın Urmiye, Seqiz şehirlerinden Irak’ın Kerkük ve Duhok kentlerinden tiyatro ekipleri de sahne alacak. Festival kapsamında tiyatro oyunlarının yanı sıra tiyatroya dair birçok söyleşi de düzenlenecek.

Sahnelenecek oyunlar

Beş Türkçe, on dört de Kürtçe tiyatro oyununun sahneleneceği festivalin açılışı Yeni Sahne ve Şermola tiyatro gruplarının oyunlarıyla yapılacak.

Festival boyunca, Buka Lekî (Şermola Performans), Afet İle Diana (BGST), Salma (Koma Hawar), Derwêş yan Gudû (Duhok), Efsaneya Hespên Azad (Urmiye), Kabil û Habîl (Koma Ritiûel), Odip ( Koma Ronya –Seqiz), Kral û Travîs (ŞanoAr), Çînur (Teatra Ba), Zîd û Han (Dubare Kumpanya), Mirina Jeanne D’arce ya din (Şanoya Bajarê Amed), Ceyran (Teatroger), Strip-Tease (Dimilki- Şanoya Bajarê Amed), Kalabalık Tiyatrosu (Fiziksel Tiyatro Araştırmaları), Bernarda (Tiyatro Proje No2), İnfaz (Şaneşin Performans), Otopsi (Gölge Tiyatro Topluluğu), Gomidas (Yolcu Tiyatro) ve Rîuelîstîk Playroots oyunları seyirciyle buluşacak. Tiyatro oyuncuları performanslarını Çand Amed Kültür Merkezi (Sezai Karakoç KKM), Amed Şehir Tiyatrosu ve kentin tarihi mekânlarında sergileyecek. (Büyükşehir Basın)

Kaynak:Büyükşehir Basın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.