VİDEO - Diyarbakır’da tutuklu 15 gazeteci serbest

VİDEO - Diyarbakır’da tutuklu 15 gazeteci serbest
Diyarbakır’da yaklaşık bir yıldan bu yana tutuklu bulunan 15 gazeteci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gazetecilerin avukatı Resul Temur, "Tutuklamaların şu an sona ermesinin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.


Serhat ÖZDEMİR

Diyarbakır merkezli yürütülen soruşturma kapsamında 8 Haziran 2022’de gözaltına alınarak tutuklanan ve daha sonra 3'ü serbest bırakılan, 15’inin ise tutuklu yargılandığı davanın duruşması ikinci günde devam etti.

Davada tutuklu yargılanan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç, Xwebûn Gazeteci Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, gazeteciler Zeynel Abidin Bulut, Ömer Çelik, Mazlum Doğan Güler, İbrahim Koyuncu, Neşe Toprak, Elif Üngür, Abdurrahman Öncü, Suat Doğuhan, Remziye Temel, Ramazan Geciken, Lezgin Akdeniz ve Mehmet Şahin adli kontrol şartıyla tahliye oldular.

Adliye önünde gazetecilerin davası hakkında açıklama yapıldı

Gazetecilerin avukatı Resul Temur, gazetecilerin serbest bırakılmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek, "13 aylık tutukluluk bugün itibariyle bitti. Biz ilk günden gazetecilik faaliyetleri yaptıklarını belirtmiştik.

İlk defa hakim karşısına çıktıklarında, yargı tacizinin karşısında kendi mesleklerine yönelik olan durumlara karşı geri adım atmadılar. Tutuklamaların şu an sona ermesinin mutluluğunu yaşıyoruz.

Gazetecilerin dosyasının HDP'nin kapatma dosyasına eklediklerini de gördük. Şu an gazetecilerin serbest bırakılmasının sevincini yaşıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından serbest bırakılan gazetecilerin meslektaşları ve aileleri cezaevi önüne gittiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.