Diyarbakır’dan Esat Oktay Yıldıran tepkisi!

Diyarbakır’dan Esat Oktay Yıldıran tepkisi!
İzmir’de bir okula Esat Oktay Yıldıran adının verilmesine, Diyarbakır’dan tepki geldi. Tepki gösteren Siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgüt temsilcileri ismin kaldırılmasını istedi.

esat-oktay-yildiran-2.jpeg

TİGRİS HABER - İzmir’in Buca ilçesi Belenbaşı Köyü’nde bulunan Belenbaşı İlkokulu binasının yıkılıp tekrar yapılmasının ardından ismi “Şehit Esat Oktay Yıldıran İlkokulu” olarak değiştirildi. Diyarbakır Cezaevi’nde yapılan işkencelerin faili olan Yıldıran’ın isminin okula verilmesi Diyarbakır’da tepkiye neden oldu.

nahit-eren-oktay-yildiran-tepki.jpegBaro Başkanı Eren: Nasıl olur diye şaşırmıyoruz

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren konu ile ilgili mesaj paylaştı. Eren, şu ifadeleri kullandı: “Bir yandan Diyarbakır 5 Nolu Cezaevini insanlığa karşı işlenen suçlar nedeniyle hafıza merkezine yani ‘müzeye dönüştürme çalışmaları’ diğer yandan söz konusu suçların faili olan kişinin ismini bir okula vermek. Nasıl olur diye şaşırmıyoruz…”

alaattin-parlak-oktay-yildiran-tepki.jpegParlak: Doğru bulmuyorum

Sosyal Medya üzerinden durumu eleştiren AK Parti eski MKYK üyesi Alaattin Parlak, şöyle dedi:

“Esat Oktay Yıldırım Diyarbakır Cezaevindeki işkenceleri ile bilinir.1980 Askeri darbesi sonrası Diyarbakır cezaevindeki mahkûmlara en ağır işkenceleri yapanların başındaki kişidir. Kültür Bakanlığı Diyarbakır Cezaevi'ni işkenceler yüzünden utanç müzesi yapılması için çalışmalara başlamışken, Milli Eğitim Bakanlığın o işkencelerin faillerinden ve en başındaki birinin adını İzmir'de bir ilkokula verilmesi doğru olmamıştır”

omer-evsen-oktay-yildiran-tepki.jpeg

Evsen: Dileriz bu yanlıştan dönülür

Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Evsen de X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Bir okula istediğiniz kişinin adını verebilirsiniz. Lakin insanlığın hafızasında kötü anıları olan isimlerde ısrar etmek ne kadar doğru? Dilerim bu yanlıştan bir an önce dönülür” paylaşımında bulundu.

ramazan-tekdemir-oktay-yildiran-tepki.jpeg

MEMUR-SEN il başkanı da tepki gösterdi

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Tekdemir de tepki gösterenlerin arasında yer aldı. Tekdemir, sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda, “İzmir’de bir okula Diyarbakır cezaevinin utanç verici geçmişine insanlık dışı uygulamalarla adını kazımış birinin adı verilmiş. Bu durumu akılla bağdaştırmak, insafla açıklamak, iyi niyetle adlandırmak mümkün değil. Bu yanlıştan tez elden dönülmelidir” dedi. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.