Diyarbakır’ı ‘Yolgeçen hanı’ yaptılar!

Diyarbakır’ı ‘Yolgeçen hanı’ yaptılar!
Diyarbakır tarih ve turizm alanında gün geçtikçe önem kazanıyor, ancak bazı alanlardaki davranış biçimleri bu öneme gölge düşürüyor.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER
- Özellikle 10 gözlü köprü civarında araçlarını park edenler, çevredeki bazı kişilerce park ücreti vermeye zorlanıyor. Şikayet konusu olan bu duruma çare bulunması istendi.
otopark.jpg

Belediye yetkililerine çağrı

Tarihi On Gözlü köprü ve çevresini gezmek üzere bu bölgeye giden vatandaşlar, araçlarını park etmek için yol kenarlarını tercih etmek zorunda kalıyor. Yurttaşlar park sırasında büyük zorluklar yaşarken, diğer yandan otopark ücreti ödemek zorunda kalıyor. Otopark statüsü olmamasına rağmen çevrede bulunan bazı kişilerin oto park ücreti talep etmesi karşısında zor durumda kalan vatandaşlar, 10-15 TL arasında değişen ücreti ödemek zorunda kalıyorlar. Resmi statü olmadığı halde park ücreti talep edenlerin bir kısmının çevre cafelerde çalışanlar olduğu belirtilirken, vatandaşlar her hafta yaşadıkları bu soruna bir çare bulunmasını, o bölgeye resmi statüsü olan otoparkların yapılmasını talep ettiler.

Birileri gelip ücret talep ediyor

Bu konuda şikâyetini dile getiren bir yurttaş, “Kent merkezinden sıkılanlar buraya geliyor. Ancak, hem araç hem de yaya trafiği nedeniyle dinlenme faslı eziyete dönüşüyor. Belediyeye ait araç park edecek alanlar yok, yol kenarlarına park ediyoruz. Birileri gelip ücret talep ediyor, vermek zorunda kalıyoruz. Belediyenin yüzlerce aracın geldiği bu alanlarda oto park yerleri oluşturup duruma resmiyet kazandırması gerekiyor. Vatandaşların mağduriyeti dikkate alınmalıdır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum