Diyarbakır’ın 2055 yılına kadar içme su sorunu çözülecek

Diyarbakır’ın 2055 yılına kadar içme su sorunu çözülecek
Diyarbakır’ın 2055 yılına kadar içme suyu sorununu çözecek olan 2. Merhale İçme Suyu Projesi’nin çalışmalarını yerinde inceleyen DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, projenin Diyarbakır’ın en değerli hazinesi olduğunu söyledi.

2. Merhale İçme Suyu Projesi devam ediyor

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da artan nüfus ve yaz mevsimlerindeki olası kuraklık riski baz alınarak hazırlanan 2. Merhale İçme Suyu Projesi çalışmaları devam ediyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü adına Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen proje çalışmaları, 2025 yılında tamamlanacak. Proje ile kente verilen içme suyu saniyede 3 metreküpten 6 metreküpe çıkarılacak. Proje tamamlandığında kent 2055 yılına kadar içme suyu sorunu yaşamayacak.

Tutşi, proje çalışmalarını yerinde denetledi

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, 2. Merhale İçme Suyu Projesi’nin çalışmalarını yerinde denetleyerek, ekiplerden çalışmalar hakkında teknik bilgi aldı. Projede döşenen çelik borular ile terfi merkezinin inşaat alanını gezen Tutşi, dünyada içilebilir su kaynaklarının küresel ısınmaya bağlı olarak her geçen gün azaldığını belirtti.

“Suyun her damlası doğru şekilde değerlendirilmeli”

İçilebilir su kaynaklarının azalmasıyla suyun öneminin her geçen gün arttığına dikkat çeken Tutşi, bundan dolayı suyun her damlasını en doğru şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Suyun insanlığın en temel ihtiyacı olduğu bilinciyle DİSKİ’nin projeler ürettiğini kaydeden Tutşi, 2. Merhale İçme Suyu Projesi’ni kentin nüfus gelişimini baz alarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Diyarbakır’ın 2055’e kadar içme suyu sorunu çözülecek”

Projenin Diyarbakır’ın 2055 yılına kadar içme suyu sorununu çözecek olmasının oldukça sevindirici bir durum olduğuna vurgu yapan Tutşi, kentin içme suyu kaynağı olan Dicle Barajı havzasını titizlikle koruyacaklarını ifade etti.

“Proje kentin en değerli hazinesidir”

Kent adına yapılan her çalışmanın oldukça önemli olduğunu belirten Tutşi, DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak 20-25 yıllık projeler planladıklarını ve Diyarbakır 2. Merhale İçme Suyu Projesi’nin de kentin en değerli hazinesi olduğunu kaydetti. Dicle Barajı’ndan kentte saniyede 3 metreküp daha su sağlayacaklarını belirten Tutşi, projenin devam eden inşaat çalışmalarını 2025 yılında tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti. Tutşi, Diyarbakır’ı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirdiklerini ve yatırımlar yaptıklarını söyledi.

“Gerekli hassasiyeti göstermemiz gerekiyor”

İçme suyunun kullanımı konusunda uyarılarda bulunan Tutşi, şöyle konuştu: “İçme suyu kaynaklarının devamını sağlamak konusunda herkese görevler düşüyor. Başta doğaya gerekli hassasiyeti göstermemiz gerekiyor. Çevreye gelişi güzel atılan evsel atıklar bile zamanla su kaynaklarımıza zarar veriyor. Evde kullanılan atık yağlar gelişi güzel lavabolardan bırakılmamalı bunların zararları artık herkes tarafından biliniyor. Gelecek nesillere iyi bir miras bırakmak istiyorsak üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeliyiz.” (Haber merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum