Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 'seçmen yolsuzluğu'

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 'seçmen yolsuzluğu'
Diyarbakır’ın Kulp ilçesi merkezindeki 6 mahallede seçmen listelerinde toplam 2 bin 883 sahte seçmen kaydının yapıldığı tespit edildi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Kulp ilçesi merkezindeki 6 mahallede seçmen listelerinde toplam 2 bin 883 sahte seçmen kaydının yapıldığı tespit edildi. CHP Kulp ilçe teşkilatı, tespit ettiği isimlerle ilgili ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu. Edinilen bilgiye göre, sadece bir adreste 900 kişinin kaydı yapılmış. 900 kişinin de asker olduğu iddia ediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Kulp ilçe Başkanlığı Yetkilisi Mehmet İhsan Sancar imzasıyla ilçe seçim kuruluna yapılan itiraz dilekçesinde, “Askıya çıkarılmış olan seçmen listesinde, ekli listede isimleri yazılı olan kişiler bu mahallede ikamet etmemelerine, bu mahallede yaşamamalarına ve mahallede evleri olmamasına rağmen, seçimlere yön vermek amacıyla bu mahallenin seçmen listesine kayıtları yapılmıştır” denildi.

6 mahalle ile ilgili verilen itiraz dilekçesinde aynı gerekçe ileri sürülürken, 6 mahallede toplam 2 bin 833 hayali seçmen tespiti yapıldı. Hayali seçmenlerin yazıldığı 6 mahalle ve seçmen sayısı şöyle;

Turgut Özal Mahallesi; bin 471 kişi, Merkez Yeni mahalle; 240 kişi, Merkez eski Mahalle; 92 kişi, Hamzalı mahallesi; 219 kişi, Zeyrek mahallesi; 405 kişi, Uzun ova mahallesi; 406 kişi.

İtiraz dilekçelerini Kulp ilçe seçim kuruluna teslim ederek teslim tutanağı belgelerini alan CHP ilçe teşkilatı sorumlusu Mehmet İhsan Sancar, belgeleri genel merkeze ilettiğini belirterek şöyle dedi;

“Sadece Turgut Özal mahallesinde bir adreste 900 kişinin kaydı yapılmış. Bu kaydı yapılanların asker olduklarını tespit ettik. Aynı zamanda son 3 ay içinde yapılan kayıtlar. Genel merkeze resmi belgelerle durumu bildirdik. Yapılacak olan girişimlerin sonuçlarını bekliyoruz. Hayali seçmen konusundaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Eski ilçe Başkanı, CHP kurultay delegesi Nihat Aydoğdu, Kulp ilçesindeki seçmen yolsuzluğu ile ilgili arkadaşlarıyla ilgili yaptıkları çalışmaların devam edeceğini, durumu Genel merkeze de ilettiklerini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum