Diyarbakır’ın sağlık emekçilerinden başhekime suçlama; ‘’Egolu Baş Hekim!’’

Diyarbakır’ın sağlık emekçilerinden başhekime suçlama;  ‘’Egolu Baş Hekim!’’
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Amed şubesi, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan sorunları kamuoyuna duyurdu.

TİGRİS HABER - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Amed şubesi, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan sorunları kamuoyuna duyurdu. Ses, başhekimi ‘Egolu başhekim’ olarak ilan ederken, “Hastaneler Ego tatmin edecek yer değildir!” açıklaması yaptı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Amed şubesi resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da Gazi Yaşargil ve Eğitim Araştırma Hastanesi yönetiminin yanlış kararlar aldığını duyurdu. SES, mesajında, “Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi bir yıldan fazla süredir geçici başhekimin egolarıyla yönetilmektedir!’’ dedi.

Ses Amed Şubesinin açıklaması şöyle:

Gazi Yaşargil EAH bir yıldan fazla süredir geçici başhekimin egolarıyla yönetilmektedir!

Randevu taleplerimizi yoğunluk bahanesiyle geçiştiren başhekim, Cimer’e şikâyet edildiği bir konudan dolayı, kapatılmaması gereken Yoğun Bakım kan gazı birimini kapatmıştır. Kan gazı hemen çalışılması gereken bir testtir. Ancak yoğun bakım da dahil bütün servislerdeki kan gazları, gece toplu halde acil laboratuara getirilip, saatler süren çalışma koşullarına bırakılır. Bu bekleme süresi kan gazı sonucunun yanlış çıkmasına sebep olmaktadır. Bu yanlış sonuçlar, özellikle yoğun bakımdaki hastaların eksik veya yanlış tedavi görmelerine sebep olabilmektedir. Hastaneler idarecilerin egolarını tatmin edebilecekleri yerler değildir. Halk sağlığını tehdit eden bu uygulamadan derhal vazgeçilmesini talep ediyoruz.’’ (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.