Diyarbakırlılar, depremde hayatını kaybeden yakınlarını ziyaret ediyor

Diyarbakırlılar, depremde hayatını kaybeden yakınlarını ziyaret ediyor
Maraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da enkaz altında hayatını kaybeden vatandaşların yakınları, her Perşembe mezar başında gözyaşların içinde onları anıyor.

mezar2-tigris.jpeg

TİGRİS HABER - Maraş merkezli büyük depremlerde 11 ilde meydana gelen göçüklerin altında en az 45 bin 89 vatandaş hayatını kaybetti. On binlerce kişi enkaz altından yaralı çıkartılırken, çok sayıda vatandaş evsiz kalarak konteyner ve çadır kentlere yerleştirildi.
mezar1-tigris.jpegBüyük depremlerden etkilenen 11 ilden biri de Diyarbakır oldu. 1’i boş, yıkılan 7 binanın altından 414 vatandaşın cansız bedeni çıkartıldı; yüzlerce kişi de yaralı olarak kurtarılarak tedavi altına alındı.
Başta Diyarbakır olmak üzere hayatını kaybedenlerin büyük ekseriyeti Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Asri Mezarlığı’nda defnedildi. Sadece Diyarbakır’da değil, diğer illerde de hayatını kaybedenler memleketleri Diyarbakır’a getirilerek burada defnedildi.
mezar5-tigris.jpegHayatını kaybeden vatandaşların yakınları, her Perşembe günü mezarlığa gelip gözyaşları içinde sevdiklerinin ruhuna Fatiha ve Yasin’i Şerif okuyarak mezarlarına su döküp onları anıyor.

mezar-tigris.jpeg

mezar4-tigris.jpeg(İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.