DTK, demokratik ulus ve yeni yaşamı inşa edecek!

DTK, demokratik ulus ve yeni yaşamı inşa edecek!
6-7 Eylül'de gerçekleşecek olan DTK 7. Olağan Kongresi'nin hazırlık çalışmalarında sona gelindi. Yüz bini aşkın kişinin oy kullanarak belirlediği yeni delegasyonla gidilecek olan kongrede, büyük yapısal değişiklikler de yapılacak.

 DTK'nin şimdiye kadar kurucu bir meclis rolünde olduğunu söyleyen Kongre Hazırlık Komitesi üyesi Songül Morsümbül, her kesimin ve her kimliğin içerisinde yer aldığı bir örgütlenmeyle demokratik ulus ve özgür yaşamın inşa edileceğini söyledi. 


Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK), 6-7 Eylül tarihlerinde Diyarbakır'da gerçekleştirecek 7. Olağan Kongresi için hazırlıklar tamamlandı. Seçilmiş halk delegeleri, siyasi parti temsilcileri, siyasi gruplar, milletvekilleri, belediye eş başkanları ve seçilmiş üyeleri, sivil toplum örgütleri, kadın ve gençlik yapıları, Kürdistan'da yaşayan tüm halk, inanç ve kültür gruplarının temsilcileri, kanaat önderleri ve bağımsız şahsiyetlerden oluşan bir Kürdistani bir yapı olan DTK, demokratik ulusu hedefleyerek demokratik ulusun farklı halklar, inançlar ve toplumsal bileşenlerden oluşan ve farklılıkları zenginlik olarak görürken, demokratik özerk yönetim tarzını da demokratik ulus olmanın temel koşulu olarak kabul etmekte. 

Delege seçimleri tamamlandı

"Demokratik Ulusu ve Özgür Yaşamı İnşa Ediyoruz" sloganıyla gerçekleşecek olan kongre için uzun zamandır yürütülen hazırlık çalışmaları kapsamında bölge kentlerinde kurulan sandıklarda yüz bine yakın yurttaşın oy kullanmasıyla delege seçimleri yapıldı.
Bu kapsamda yeni delegasyon 501 kişiden oluşacak. Delegelerin de yüzde 60'ı halk delegesi, yüzde 40 ise doğal kurum delegeleri ve kimi şahsiyetlerden oluşuyor. 

Öcalan'dan kongreye mesaj

Kongrede, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı Cezaevi'nde kaleme aldığı bir mektubunun da okunması bekleniyor. Kongre için başta Rojava olmak üzere Güney Kürdistan, İran, Avrupa'nın yanı sıra Türkiye'den de çok sayıda kişi davet edildi. Davet edilen kurum ve şahsiyetler için hazırlanan davetiyeler, Kürtçe'nin Dimilki ve Kurmanci lehçelerinde, İngilizce, Türkçe ve Arapça olarak 5 farklı dilde gönderildi.Hayri Demir(Diha) 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.