DÜ’de Çatışma Sonrası Diyarbakır Surlarına’ yaklaşım çalıştayı düzenlendi

DÜ’de Çatışma Sonrası Diyarbakır Surlarına’ yaklaşım çalıştayı düzenlendi
Dicle Üniversitesi (DÜ) Kültür Varlıklarını Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Çatışma Alanlarında Koruma Çalışmalarına Uluslar Arası Ölçekte Örnek Yaklaşımlar" konulu çalıştay düzenlendi.

  DİYARBAKIR -  Yabancı akademisyenlerin de katıldığı çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Meral Halifeoğlu, dünyanın birçok yerinde meydana gelen çatışmaların, insanları ve ülkeleri ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel açıdan çöküşe uğrattığını belirtti. Halifeoğlu, “Bir kentsel sit alanı olan Suriçi bölgesinde yaşanan çatışma sürecinde de sosyal ve ekonomik sorunların yanında, bir çok kültür varlığımızın ve geleneksel kent dokumuzun da tahrip olduğunu görmekteyiz” dedi.

  Korumaya yönelik atılacak doğru adımların, üretilecek doğru projelerin, tarihi bir kente müdahale etme hassasiyetiyle birlikte kayıpları en aza indirecek çalışmaları beraberinde getireceğini kaydeden Halifeoğlu, bu çalıştayda birçok bileşenin bu amaçla burada toplandığını ifade etti.

  Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Zeynep Ahunbay ve Prof. Dr. Tina Isabella Wike’n konuşmacı olarak yer aldığı ilk oturuma geçildi.

  “Bosna ve Kosova’da Silahlı Çatışma Sonrası Gerçekleştirilen Koruma Çalışmaları” konulu sunumuyla Balkanlarda yaşanan olaylar ve tahribatlar üzerinden bölgeye ışık tutmaya çalıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.