Dünyaya bu sansürü nasıl açıklayacaksınız

Dünyaya bu sansürü nasıl açıklayacaksınız
İnternete yasaklar getiren yasa kabul edildi

İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiğini iddia eden kişiler, Telekominikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) başvurarak doğrudan, içeriğe erişimin engellenmesini tedbirinin uygulanmasını isteyebilecek.

 

Kabul edilen maddelere göre, internette yer sağlayıcı, yer sağladığı  hukuka aykırı içeriği, haberdar edilmesi halinde yayından çıkarmakla yükümlü  olacak. Yer sağlayıcı, yer sağladığı hizmetlere ilişkin trafik bilgilerini bir  yıldan az ve iki yıldan fazla olmamak üzere yönetmelikte belirlenecek süre kadar  saklamakla ve bu bilgilerin doğruluğunu, bütünlüğünü ve gizliliğini sağlamakla  yükümlü olacak.
Yer sağlayıcılık bildiriminde bulunmayan veya bu düzenlemedeki  yükümlülüklerini yerine getirmeyen yer sağlayıcı hakkında TİB tarafından 10 bin  TL'den 100 bin TL'ye kadar idari para cezası verilecek.

İnternet kafeler de tedbir almakla yükümlü olacak
Ticari amaçla olup olmadığına bakılmaksızın bütün internet toplu  kullanım sağlayıcılar, konusu suç oluşturan içeriklere erişimin engellenmesi ve  kullanıma ilişkin erişim kayıtlarının tutulması hususlarında yönetmelikle  belirlenen tedbirleri almakla yükümlü olacak.
Bu düzenlemede belirtilen yükümlülükleri ihlal eden ticari amaçla  toplu kullanım sağlayıcılarına, ihlalin ağırlığına göre uyarma, bin Türk  lirasından 15 bin Türk lirasına kadar idari para cezası verme veya üç güne kadar  ticari faaliyetlerini durdurma müeyyidelerinden birine karar vermeye mahalli  mülki amir yetkili olacak.

Karar, en geç 4 saat içinde yerine getirilecek
Erişim Sağlayıcıları Birliğinin, erişim sağlayıcıya gönderdiği,  içeriğe erişimin engellenmesi kararı en geç 4 saat içerisinde erişim sağlayıcı  tarafından yerine getirilecek.
Sulh ceza mahkemesinin kararını süresinde yerine getirmeyen sorumlu  kişi, 500 günden 3 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacak.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.