Erdoğan: Netanyahu bizim için muhatap alınabilir biri değil artık

Erdoğan: Netanyahu bizim için muhatap alınabilir biri değil artık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Netanyahu hiçbir şekilde bizim için muhatap alınabilir biri değil artık. Onu sildik, attık." dedi.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesi'ne katıldığı Kazakistan'dan dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya ilişkin "Netanyahu hiçbir şekilde bizim için muhatap alınabilir biri değil artık. Onu sildik, attık" dedi.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişikin ise Erdoğan, "Bu işin bir numaralı sorumlusu İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ta kendisidir. Şu an İsrail'de Netanyahu aleyhinde konuşmalar başladı" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"İslam İşbirliği Teşkilatı Riyad Zirvesi'ni önemsiyorum. Ateşkes için hem yükleneceğiz hem de usul ve esasta ön çalışmaları yapacağız.

Kıbrıs'ta, Yunanistan garantör ülke olabiliyor, İngiltere garantör ülke olabiliyor, Türkiye haliyle garantör ülke ise Gazze'de neden benzeri yapı olmasın.

Türkiye olarak bizim başat bir rol üstlenmemiz gerekir. Bu da tarihle bugünü ve geleceği adeta şekillendiren bir gelişme olacaktır.

Netanyahu, İsrail halkının da tepkisini çeken, vatandaşlarının desteğini yitirmiş biri. Dini terimler kullanarak katliamlara destek bulmak istiyor.

Senin yaptığının ne İncil'le ne Tevrat'la alakası var. Bunu ne İncil kabul eder, ne Tevrat kabul eder, ne Zebur kabul eder." (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.