Fabrika mahallesinde sayaç taşımaya tepki

Fabrika mahallesinde sayaç taşımaya tepki
Şebeke yenileme ve elektrik sayaçlarının direklere taşınması nedeniyle elektriği kesilen Fabrika Mahallesi sakinleri, duruma tepki göstererek Diyarbakır-Elazığ karayolunu bir süre trafiğe kapattı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından satışa çıkarılan Fabrika Mahallesi’nin elektrikleri, elektrik şebekesinin yenilenmesi ve elektrik sayaçlarının direklere taşınma çalışması nedeniyle saat 03.00’te DEDAŞ tarafından kesildi. Elektrik kesintisi ve sayaçların elektrik direklerine taşınmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, Diyarbakır-Elazığ Karayolu’nu trafiğe kapattı. DEDAŞ ise, mahalle kaçak elektrik kullanımın yaygın olduğunu öne sürerek, kaçak elektrik kullanımın önlemek için birçok yerde olduğu gibi Fabrika Mahallesi’nde de elektrik sayaçlarını direklere taşımak istiyor. 230 haneli mahallede, vatandaşlar elektrik sayaçlarının elektrik direklerine taşınmasını istemiyor.

tigrishaber.jpg

‘Hepimiz fakir insanlarız’

Mahalle sakinleri adına açıklama yapan Emin Kurt, mağdur edildiklerini ve elektriklerinin açılmasını isteyerek, “Saat 03:00’da kalktım baktım burada bir sürü polis var. Ben söyledim, durum neden ibarettir diye, dediler ki, DEDAŞ kesmiş elektrikleri, saatleri direklerin üstüne alıyorlar. Mahalle olarak biz bunu istemiyoruz. Biz fakir insanlarız. İş yok güç yok, bütün gençlerimiz boş, sokaklarda, kahvelerde geziyor. Biz sosyal yardımlarla geçimimizi sağlıyoruz. Özürlü çocuklarımız var, küçük çocuklarımız var. Çocuklarımız ders çalışmak zorunda. Elektrikler kesildi hasta 2 kişi fenalaştı acile kaldırdık. Bu bir haksızlıktır, devlet bize bir çare bulsun. Burada 230 hane var, hepimiz fakir insanlarız. Özellikle Fabrika Mahallesi muhtarını da istemiyoruz. Çünkü bize destek vermiyor. Bizim için uğraşmıyor, önümüzde gelmiyor. 69’dan beri biz burada yaşıyoruz. Bakın komşular yol kesmeye gidiyor, devlet ibran önce buna bir çare bulsun. İstemiyoruz herhangi bir olay olsun, devlet bize sahip çıksın.” diye konuştu.

Yolu trafiğe kapattılar

Açıklamanın ardından mahalle sakinleri, elektrik sayaçlarının direklere taşınmasına tepki göstererek Diyarbakır-Elazığ Karayolu’nu trafiğe kapattı. Uzun süre yolu trafiği kapatan mahalleliler, alkışlarla durumu protesto etti. Sonrasında çok sayıda polis ve zırhlı araç mahalleye geldi. Kitleyi dağıtan polisler yarım saate elektriğin geleceğini söylemesi üzerine kalabalık oturma eyleminden vazgeçti. Yapılan görüşmelerin ardından mahalleli dağıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum