Faturasını otomatik ödeyen abone, son ödeme tarihini kendisi belirleyecek

Faturasını otomatik ödeyen abone, son ödeme tarihini kendisi belirleyecek
Bölgede elektrik dağıtım işlerini yapan DEDAŞ yeni bir uygulamaya başlanacağını açıkladı. Elektrik faturalarını otomatik ödeme talimatıyla ödeyen kullanıcılar, faturanın son ödeme tarihini kendisi belirleyecek.

Diyarbakır - Özellikle memur, işçi ve emeklilerden gelen ‘Faturalarımızın son ödeme tarihi, maaş aldığımız günden önce. Ödeme sıkıntısı yaşıyoruz’ şikayetlerini dikkate alan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Genel Müdürlüğü, sorunu çözmek için harekete geçti. DEDAŞ’ın bankalarla halen sürdürdüğü görüşmeler olumlu sonuçlanırsa, bundan böyle otomatik ödeme talimatı veren aboneler, elektrik faturalarının son ödeme tarihini kendileri belirleyebilecek. DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, sorumluluk bölgeleri olan 6 ilde toplam bir milyon 300 bin abonelerinin olduğuna dikkat çekti. Bir milyon 300 bin abonenin son ödeme tarihini aynı güne denk getirmelerinin mümkün olmadığını belirten Karagüzel, “Bu nedenle abonelerimizi mahalle veya dosya bazında bölüyoruz. Bu sebeple ayın 30 günü de son ödeme tarihi olan abonelerimiz var. Kiminin son ödeme tarihi 15’inden önce, kiminin sonraya denk geliyor. Ayrıca dönem dönem bu tarihleri de değiştiriyoruz. Şayet bankalarla görüşmelerimiz olumlu sonuçlanırsa abonelerimiz otomatik ödeme talimatı verdikleri elektrik faturalarının son ödeme tarihini de kendileri belirleyebilecekler” dedi.
Karagüzel, bankalarla sürmekte olan görüşmelerinin kısa süre içerisinde olumlu bir biçimde sonuçlanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.