"Gaffar Okan'ın Ciğercisi " artık yok!

"Gaffar Okan'ın Ciğercisi " artık yok!
Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın 1997 yılında Diyarbakır'a atanmasından sonra şehirde tebdilli kıyafetle halk arasında gezerken tanıştığı ve daha sonra dost olduğu Ciğerci Salih Usta hayatını kaybetti.

TİGRİS HABER - 24 Ocak 2001 tarihinde uğradığı suikast sonucu şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın 1997 yılında Diyarbakır'a atanmasından sonra şehirde tebdilli kıyafetle halk arasında gezerken tanıştığı ve daha sonra dost olduğu için halk arasında "Gaffar Okan Ciğercisi " olarak ünlenen Ciğerci Salih Usta hayatını kaybetti.

gaffar-okkan-cigercisi-1.jpeg

"2 şiş yiyince Müdürüm, 4 Şiş yiyince valiyim diyeceksin"

Şehit emniyet müdürü Ali Gaffar Okan, tebdilli kıyafetle halk ve esnaf arasında gezerken tezgahına uğradığı, ciğer yediği, tanıştığı Salih Usta ile ilginç diyalogu vardı. ‘Ben Emniyet Müdürüyüm’ diyen Okan’ı tanımadığı için, "2 şiş ciğer yiyince 'emniyet müdürüyüm' dedin. Şimdi 4 şiş yersen 'valiyim ' dersin. 'Kalk git, kafamı bozma" demiş, dostlukları öyle başlamıştı.

gaffar-okkan-cigercisi-2.jpeg

"Okan'ın Ciğercisi " artık yok.

1961 Diyarbakır Simaki köyünde dünyaya gelen meşhur ciğerci Salih Kaya, geçirdiği Kalp krizi sonrası Vefat etti. Diyarbakır halkı tarafından bilinen "Gaffar Okkan’ın Ciğercisi" olarak bilinen merhum Salih Ustanın yakınları taziye kabulünü Fiskaya Ferit Köşk taziye evinde yapacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum