Güldiken: "Kent Uzlaşısı, Kent konseyine dönüşmesine bir model oluşturabilir"

Güldiken: "Kent Uzlaşısı, Kent konseyine dönüşmesine bir model oluşturabilir"
DEM Parti Ergani Belediye Eş Başkan adayı Psikolog Şiyar Güldiken, Partisinin aday adaylık süreçlerinden itibaren başlattığı Kent Uzlaşısının seçimler sonrasında “Kent Konseyi”ne dönüşmesi bir model oluşturabileceğini ifade etti.

TİGRİS HABER - Kentin ihtiyaçlarının veya kente dair çalışmaların yürütülmesi işinin, sadece belediye eş başkanları ve encümenleri tarafından gerçekleştirilmesi eksik olacağı gibi demokratik de olmayacağına işaret eden Güldiken, “Bu nedenle kentteki tüm kesimlerin katılımı ve sorumluluk alması gerekir. Partimizin aday adaylık süreçlerinden itibaren başlatmış olduğu Kent Uzlaşısının seçimler sonrasında, “Kent Konseyi” ne dönüşmesi bir model oluşturabilecektir” dedi.

Ergani’de dirençli kent çalışması

Güldiken, Ergani’de Afetlerde kullanmak için koynteynerden oluşturulacak bir alan için Dirençli Kent çalışması yapacaklarına değindi.

“Gençler arasında ciddi anlamda uyuşturucu kullanımı var”

Ergani de gençler arasında çok ciddi bir uyuşturucu kullanımının varlığından söz eden Eşbaşkan adayı Güldiken, “Bu durum toplumsal yapıyı da olumsuz etkiliyor. Bu nedenle de tüm toplum kesimlerinin dahil olacağı farkındalık çalışmaları ve Gençlik Merkezi yapacağız. Aynı zamanda Ergani’de Anadilde Kreş için de girişimde bulunacağız” diye konuştu.

Şiyar Güldiken kimdir?

1979 Ergani’de doğdu. 2007 yılında Dicle Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun oldu. İstanbul SSK Hastanesi, Diyarbakır Devlet Hastanesi ve Sosyal Hizmetlerde yaklaşık 20 yıl görev aldı. Özel Eğitim ve Rehabilitasyonlarda 2 yıl çalıştı. Deprem sonrası psikososyal çalışmalar, Kent Koruma Ve Deprem Koordinasyonu, Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Platformu, TİHV, GöçDer ve birçok STK da yöneticilik yaptı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Amed Şube Eş Başkanlığı yaptı. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum