GURME FUARINA REKOR ZİYARETÇİ

GURME FUARINA REKOR ZİYARETÇİ
Diyarbakır’da gerçekleşen Gurme 2018 Tüyap Diyarbakır Gıda Ve Yöresel Lezzetler Fuarı rekor bir başarıya imza attı.

Tigris Haber- Diyarbakır’da gerçekleşen Gurme 2018 Tüyap Diyarbakır Gıda Ve Yöresel Lezzetler Fuarı rekor bir başarıya imza attı. 131 bin 402 kişinin ziyaret ettiği fuar, büyük beğeni topladı.

Kurum Ve Kuruluşlar Destek Verdi

TÜYAP Fuarcılık tarafından Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası,  Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Diyarbakır Ticaret Borsası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Aşçılar ve Pastacılar Derneği ve  KOSGEB’in değerli destekleri alınarak 14 Kasım Çarşamba günü Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyarete açılan GURME 2018 Tüyap Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı  bir rekora neden oldu.

Ziyaretçi Rekoru Kırıldı

28 ilden 112 Firmanın katılımıyla Diyarbakır’da ilk kez düzenlenen GURME 2018 Tüyap Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı 131,402 kişi tarafından ziyaret edilerek, zengin lezzet çeşitliliği sunan yöresel ürünlerin  markalaşma ve coğrafi işaret tescil belgeli ürünlerin bilinirliklerini artırarak yeni pazarlara açılma hamlelerinde önemli bir buluşma noktası olurken, ziyaretçi rekoru kırıldı.

Dowm Sendromlu Çocuklara Pasta

gurme-(2).jpg

Milliyet Gazetesi Favori Lezzetler Eki medya sponsorluğunda ve Diyarbakır Aşçılar ve Pastacılar Derneği işbirliğinde düzenlenen Diyarbakır 1. Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Yarışması ile usta aşçılar, öğrenciler ve ev hanımları tarafından yapılan birbirinden lezzetli yemekler, pastalar ve tatlılar altın madalya için kıyasıya yarıştı. Özellikle Down sendromlu çocuklar tarafından hazırlanan pizzalar ziyaretçiler tarafından büyük bir keyifle yenildi.

Usta Aşçılar Lezzet Ziyafeti Sundu

Fuar boyunca, Sahne Mutfak’da tarihten gelen yemek kültürlerin yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla, usta aşçılar tarafından Saç Tava, Kaburga Dolması, Diyarbakır Çöreği, Meftune, Diyarbakır Güveci, İçli Köfte gibi Diyarbakır Yöresel Lezzetleri yapılarak, bu lezzetlerin püf noktaları ziyaretçiler ile paylaşıldı, usta şefler tarafından düzenlenen söyleşilerde gastronominin tüm yönleri konuşuldu.

Katılımcı firmalar, 4 gün boyunca birbirinden şık stantlarda ürünlerini sergilerken, düzenlenen etkinlikler ve Dr. Ender Saraç tarafından gerçekleştirilen “Sağlıklı Beslenme” söyleşisiyle de ziyaretçilerin eğlenceli  vakit geçirmeleri ve sezonun tüm yeniliklerini yakından görme fırsatı yakalamalarını sağlandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.