Hastanenin yoğun bakım kapısı 2 yıldır bozuk!

Hastanenin yoğun bakım kapısı 2 yıldır bozuk!
Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım kapısının 2 yıldır bozuk olduğu ortaya çıktı. Çalışanlar kapının tamiri için defalarca CİMER’e başvurdu.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Tigris Haber’e ulaşan bilgiye göre, Dağkapı’daki Selahattin Eyübbi Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım kapısı bir yıldır bozuk. Otomatiği çalışmadığı için, çalışanların el ile açtığı kapı, yine el ile kapatılıyor.
hastane-kapisi2.jpg
Kapı bozuk olduğu için can güvenliklerinin olmadığını belirten çalışanlar, “Hiç bir arkadaşımızın güvenliği yok. En ufak bir durumda hasta yakınları içeri giriyor. Hem enfeksiyon hem de güvenlik açısından bayağı sıkıntı çekiyoruz.

3’üncü basamak yoğun bakım ünitesinin böyle açık olması bu şekilde içeriye giren çıkanın belli olmaması hem hastalar için büyük risk hem de çalışanlar için büyük tehlike .Her denetimde tamam not aldık deniliyor ama yine de bir müdahale yok. “

CİMER ihale tekrar yapılacak

CİMER’e 2020 yılında yapılan başvuruya istinaden, Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli ihalenin açıldığı ancak firmaların yüksek fiyat vermesi nedeniyle ihalenin iptal edildiği belirtildi. CİMER, talebin tekrar oluşturularak, en kısa sürede kapının tamiri için ihale yapılacağını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.