HDP'li Yiğitalp: Çocuklara evlilik yakıştıranların sözüne itibar edilmez

HDP'li Yiğitalp: Çocuklara evlilik yakıştıranların sözüne itibar edilmez
HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, deizmi ‘sapıklık’ olarak nitelendiren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, sözlerine yanıt verdi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, deizmi ‘sapıklık’ olarak nitelendiren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, "Benim bu tanımımdan sonra hiçbir gencimizin ve insanımızın sapık ve batıl felsefi bir düşüncenin peşinden gidecek kadar buna itibar edeceğini zannetmiyorum” şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

Kişisel Twitter hesabından Erbaş’ın deizm konusundaki sözleriyle ilgili bir haberi paylaşan Yiğitalp, Cenazelerin gömülmemesine, mezarlıklara yapılan saldırılara hatta küçücük çocuklara evlilik yakıştıranların sözüne de kimse itibar etmez…” yorumunda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, imam hatip öğrencilerinin dini bilgilerdeki tutarsızlıklar nedeniyle deizme kaydığı iddiasına ilişkin "Bizim milletimizin hiçbir ferdi, böyle sapık, batıl bir anlayışa asla prim vermez. Milletimize, gençlerimize kimse iftira atmasın" ifadelerini kullanmıştı. Konunun abartıldığı savunan Erbaş, "Deizm, Peygamberi inkar etmektir. Hangi Müslüman Peygamberi inkar eder de Müslüman kalabilir?" diye sormuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.