Hem doktor hem futbolcu

Hem doktor hem futbolcu
Amedspor Kadın Futbol Takımı oyuncusu, aynı zamanda Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin başarılı öğrencisi Dilan Kaya, “Ne olursa olsun hayallerinizden vazgeçmeyin" dedi.

 

Amed Spor Kadın Futbol Takımı'nın orta saha oyuncusu Dilan Kaya, aynı zamanda tıp fakültesi öğrencisi. Çocukken arkadaşlarıyla sokaklarda top oynayarak sevdiği futbolu profesyonel biçimde oynamaya başlamayan Kaya, 7 yıldır aktif olarak top koşturuyor. 20 yaşındaki Kaya, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki derslerini de aksatmıyor.

‘BASKIYA KARŞI GELDİ DİRENEREK KAZANDI’

Kaya, futbola 14 yaşında okul takımı ile başladığını söyleyerek, daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’ne, oradan Amedspor’a geçtiğini kaydetti. Her kadının futbolda yaşadığı zorlukları kendisinin de yaşadığını belirten Kaya, özelikle aile ve toplumun “Kadınlar futbol oynayamaz, erkeklerin işidir” baskına maruz kaldığını dile getirdi. Kaya, “Ancak ailem ve çevremdeki insanlar benim futboldan vazgeçmeyeceğimi görünce bu kez destekleyicilerim oldu. Şu an en büyük destekçilerim ailemdir” dedi.

‘EN GÜZEL DUYGULARI FUTBOLDA YAŞADIM’

Kaya, aile ve toplumun kadınların kendi yapmak istediklerini kabul etmek zorunda olduğunu vurgulayarak, bunu her tarafa yayılması gerektiğini aktardı. Futbolda birçok şey kazandığını ifade eden Kaya, heyecanı, mutluluğu, hüzün ve tarif edemediği birçok duyguyu futbol ile yaşadığını söyledi.

 

 

‘AYLARCA BİR GOLÜN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ’

Futbol ile birçok güzel duyguyu yaşadığını dile getiren Kaya, o duyguları anlatmanın tarifsiz olduğunu vurguladı. Kaya, hiç bir yerde tadamadığı duyguyu futbol ile yaşadığını dile getirdi ve “Haftalar ve aylarca bir maç için çaba gösteriyorsunuz. 90 dakika içerisinde bir mücadele vermek zorundasınız. Çünkü orada birçok kişinin emeği var. O sorumlulukla hareket etmek zorunda kalıyoruz. Ve attığımız bir gol birçok güzel duyguyu yaşamamıza neden oluyor” dedi.

HEM TIP ÖĞRENCİSİ HEM DE FUTBOLCU

Tıp fakültesi ve aynı zamanda futbol mücadelesini birlikte yürüten Kaya, şöyle konuştu: “Futbolu sevdiğim kadar tıp okumayı da çok seviyorum. Bunun için 2 yıl ara verdim futbola. İstediğim tıp fakültesini kazanınca tekrar futbola başladım. Çünkü kopamayacağımı biliyorum. Futbolsuz yapamam. Tıp gerçekten çok zor. Okulda zihinsel anlamda yoruluyorum. Futbolda ise fiziksel bir yorgunluk oluşuyor. Ama bütün bu zorluklara rağmen kendimi hem çok mutlu hem de huzurlu hissediyorum. Çünkü hayalimi gerçekleştiriyorum. Elimden geldikçe 2 mesleği de birlikte yürüteceğim.”

‘AMED İSMİNDEN KAYNAKLI BASKIYA MARUZ KALIYORUZ’

Amedspor’a yönelik saldırı ve baskılara da değinen Kaya, kadın futbol takımı olarak da aynı şeye maruz kaldıklarını aktardı. Kaya, “Amedspor’un adı yetiyor. Her tarafta büyük bir taraftar kitlesi olduğu gibi sevmeyeni de var. Amedspor baskılara rağmen hiç bir şekilde yılmayacak. Bu bölgenin genel bir kültürüdür. Baskılar bölge halkını yıldırmadığı gibi futbolcularını da yıldıramaz” şeklinde konuştu.

GENÇ KADINLARA: HAYALLERİMİZİ YAŞATMALIYIZ

Futbol oynak isteyen ancak aile ve toplumsal baskıdan kaynaklı geri duran genç kadınlara seslenen Kaya, “Ne olursa olsun hayallerinizden vazgeçmeyin. İnsanlar hayalleri ile yaşar. Bir şeyi seviyor ve istiyorsanız yapmalısınız. Yapmadığınız zaman mutsuz olursunuz. Bu şekilde de hayat yaşanılmaz hale gelir. Yaşadığımız sürece mutlu olmalıyız” diye konuştu. (Kaynak: Habermerkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.