‘Hizmete kaldığı yerden devam’

‘Hizmete kaldığı yerden devam’
DEM Parti Diyarbakır Yenişehir Belediye Eş Başkan adayı Mehmet Ergün; kayyumların atamasıyla kesintiye uğrayan hizmetlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi.

TİGRİS ÖZEL HABER

TİGRİS HABER - Kayyumların atamasıyla halkın iradesine müdahale edildiğini ve kente hizmetlerinin kesintiye uğradığını söyleyen Yenişehir Belediye Eş Başkan adayı Mehmet Ergün; hizmetlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi. DEM Parti Diyarbakır Yenişehir Belediye Eş Başkan adayı Mehmet Ergün Tigris Habere konuştu.

1968 Lice doğumlu olan ve yaklaşık 30 yıldır HEP’ den bu yana siyasetin içinde olan Mehmet Ergün, mevcut kurumların hemen hepsinde çeşitli görevler alıyor. Ergün;1999’da Lice Belediye Başkan Yardımcılığı daha sonra Kayapınar İlçe Başkanlığı, ilçe sekreterliği, Özgür Parti İl yönetiminde görev alıyor ve Yenişehir Belediye meclis üyeliği gibi görevlerde bulundu.

‘Halkın İradesi Gasp Edildi’

DEM Partiden Yenişehir Belediye Eş Genel Başkanlığı adayı olan Ergün, adaylığını; mevcut yerel yönetimleri halkın hizmetine koyma amacında olduklarını açıklayarak, “Geçmiş dönemde belediye deneyimlerimiz var. Yarım kalmış projeler var. Bunlara yeni projeleri de ekleyerek daha iyi hizmet sunma düşüncesiyle yola çıktık. Yaklaşık sekiz yıldır belediyelere kayyum atanmış. Halkın iradesi gasp edilmiştir. Tabi bu kabul edilir bir durum değildir. Yerel yönetimlerimiz 31 Martta halkın iradesi ile yeniden yönetilecektir.” Diyerek yapacakları projelere ilişkin kısaca şunları söyledi;

‘Gençler kendi geleceklerine ve iradelerine sahip çıkmalı’

Gençlere dönük projelerimiz var. Gençliğin içinde bulunduğu durum kabul edilebilir değildir. Gençliğin uyuşturucudan birçok gayri meşru işlere bulaştırılması var. Bunlara dönük rehabilite ve sağlık merkezleri oluşturacağız. Gençliğe dönük dil, kültür, sanat ve spor aktivitelerini yaşama geçireceğiz. Ayrıca gençliğe dönük eğitim destek evleri yapacağız ve yurt sorunlarını çözeceğiz. Gençlik halkımızın geleceğidir ve kendi geleceklerine ve iradelerine sahip çıkmaları gerekiyor. Gençlere çağrımız bu yöndedir.

‘Kadın sorunlarını araştırma komisyonu oluşturacağız’

“Kadına yönelik projelerimizde; kadın sorunlarını araştırma komisyonu oluşturacağız. İstihdam etmenin yanında, kadın yaşam merkezleri açacağız. Geçmiş belediyeler hem imar açısından, yer altı ve çevre düzenlemesi açısından güzel hizmetler sunmuşlardı. Şu anda yollar kalmamış, bozulan yollara göstermelik asfalt atıp gidiyorlar.

Engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç olan insanlarımıza dönük yerler, kadın yaşam merkezleri açacağız. Ayrıca sokak hayvanlarına dönük de ciddi projelerimiz var.

‘Halkımız 31 Martta cevabını verecektir’

Şu an halkımız belediyenin hizmetlerinden faydalanamıyor. Halk bunu görüyor ve bunun cevabını 31 Martta verecektir.

Şu anda Yenişehir’in bir de gecekondu sorunu da var. Özellikle Seyrantepe’den Cumhuriyet mahallesine Şilbeye kadar. Şilbe’den İpliğe kadar. Ben-û Sen de Şemsiler de var. Yerinde dönüşümle insanlarımızın daha iyi koşullarda bir yaşam sürdürebilmesi için projelerimiz var” Diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.