İnönü caddesinde sağlıklaştırma çalışmaları başladı

İnönü caddesinde sağlıklaştırma çalışmaları başladı
Diyarbakır merkez Sur ilçesinin tarihle yüzleşmesine yardımcı olmak gayesiyle başlatılan çalışmalar var, devam edenlerin yanı sıra, bitenler var. Memnuniyet veren çalışmalar olduğu kadar rahatsız eden çalışmalarda söz konusu.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - Yakılan, yıkılan evlerin yerine yapılanlar ‘çakma tarih’ kokmasına rağmen, ‘yapılacak bir şey yok’ senemize çekiyoruz. Gazi caddesi ve İzzet paşa caddesinde tarihe uygunluk sağlaması için iyileştirme ve sağlıklaştırma çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalar bir nebze de olsa zevahiri kurtardı.

300 günde tamamlanacak

Şimdi de İnönü caddesinde, Merkez bankasından başlayarak Dört yola kadar uzanan yapılarda sağlı sollu sağlıklaştırma çalışmaları başlatıldı. 17 Eylül’de ihale edilen, 15 Aralık tarihinde yer teslimi yapılan sağlıklaştırma çalışmaları 2022 yılının Ekim ayında tamamlanacak. 9.547.433,59 TL’ye ihale edilen çalışmalar Tekinler İnşaat firması tarafından yürütülecek. Yani iş tamamlama süresi 300 gün olarak hesaplanmış, kamuoyuna da böyle bildirildi.

3-4 metrelik dev tabela ile duyuru

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığınca ihale edilen ‘Sur ilçesi İnönü caddesi sağlıklaştırma çalışmalarına bir diyeceğimiz yok. Ancak, işin duyurusu için Dört Yolun göbeğine 3-4 metre uzunluğunda gece yarısı dikilen tabela gerçekten gözümüze battı. 3-5 kişinin yan yana zor yürüdüğü, üstelik yaya geçidinin hemen yanı başında dikilen göstermelik tabelayı çevre esnafı, ‘Yaptıkları işi gözümüze sokuyorlar’ şeklinde yorumladı.

Kaldırım ve cadde işgali

Dörtyol esnafı, yolun ortasına dikilen aynı zamanda kirliliğe neden olan tabelanın daha mütevazı boyutta, kimseyi rahatsız etmeyen bir köşeye kurulmasının mümkün olabileceğini ifade ederken, yaya trafiğini engelleyen bir noktaya kurulmuş olmasının düşüncesizlik olduğuna vurgu yaptılar. Esnaf, “Şeffaf olmaya çalışmışlar ancak, bir iyilikmiş gibi gözümüze sokarak duyurmuşlar. Daha mütevazı olabilirdi. Karşı değiliz, ancak, tarz doğru değil. Bir de kaldırım ve cadde işgali gerçekleşmiş.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.