İŞKUR’dan kamuya destek amaçlı program başlatılıyor

İŞKUR’dan kamuya destek amaçlı program başlatılıyor
Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 17 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, afet durumlarının etkilerinin hafifletilmesi amacıyla kamu hizmetlerine destek sağlamayı amaçlayan Toplum Yararına Programı duyurdu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 17 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, afet durumlarının etkilerinin hafifletilmesi amacıyla kamu hizmetlerine destek sağlamayı amaçlayan Toplum Yararına Programı duyurdu. Program kapsamında 1.400 kişilik kontenjan, 11 Eylül 2023 tarihinde başlayarak 10 Haziran 2024 tarihine kadar (9 ay süreyle) değerlendirilecek.

Başvurular, 25 Ağustos 2023 ile 29 Ağustos 2023 tarihleri arasında, İŞKUR'un e-şube platformu (https://esube.iskur.gov.tr) üzerinden çevrimiçi olarak veya ALO 170 iletişim hattı üzerinden gerçekleştirilebilecek. Ayrıca bireyler, bizzat başvuru yapmak istediklerinde İŞKUR birimlerinde destek alabilecekler.

Katılımcılar, başvuru süresi içinde başvuruda bulunan adaylar arasından Elektronik Noter kurası ile belirlenecektir. Noter Kurası ise 5 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşecek.

Toplum Yararına Programa başvuruda bulunacak adaylarda aranacak şartlar şunlar:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma,
  • İŞKUR kaydının bulunma,
  • 18 yaşını doldurma,
  • Aktif bir işte çalışmama (4/a, 4/b, 4/c SGK kaydının olmama),
  • Emekli veya malul aylığı almama,
  • Öğrenci statüsünde olmama (açık lise ve açık öğretim öğrencileri hariç).

Her bir katılımcı, Toplum Yararına Program kapsamında en fazla 9 ay boyunca çalışabilecek. Daha önce 27 Eylül 2017 tarihinden itibaren toplamda 9 aydan daha az süreyle programdan yararlanmış bireyler, bu programdan kalan süre kadar faydalanabilecekler. Ancak 9 aydan fazla süreyle çalışmış olanlar programa katılamayacaklar.

Adrese Dayalı Kayıt Sistemi (ADNKS) verilerine göre aynı adreste yaşayan bireyler, Asgari Ücret Komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin 1,5 katını aşmaları durumunda Toplum Yararına Programına katılamayacaklar.

Bu programın temel hedefi, afet etkilerini azaltmak ve kamu hizmetlerine destek olmak suretiyle toplum faydası sağlamaktır. Başvuru tarihleri ve koşullarına uyan bireylerin başvuruları bekleniyor.(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.