İsrail: Türkiye'den gelen kargoda roket malzemesi bulduk

İsrail: Türkiye'den gelen kargoda roket malzemesi bulduk
İsrail Gümrük Otoritesi, Perşembe günü, Gazze'ye giden Türkiye'den bir kargoyu incelediğinde 16 ton roket üretiminde kullanılan malzeme bulduğunu söyledi. Bu iddiayı, Hamas'ın sözcüsü yalanladı.

TİGRİS HABER - Reuters'ın haberine göre Gümrük Otoritesi, Temmuz ayında 54 ton alçı torbası olması gereken iki konteyneri incelemek için durdurduğunu söyledi.

Yetkililer, laboratuvar testinin bazı torbalarda amonyum klorür içerdiğini doğruladı ve bunun Gazze'deki gruplar tarafından "sonunda İsrail'e fırlatılan roketler üretmek için" kullanıldığını söyledi.

Gazze'de Hamas Sözcüsü Hazem Kasem ise, raporu yalanladı.

"İsrail işgali, Gazze ablukasını sıkılaştırmak için bahane olarak yalanlar uyduruyor" dedi.

Reuters haberinde "Gazze, dünyanın en yoğun nüfuslu bölgelerinden biri olan 2,3 milyon Filistinli'ye ev sahipliği yapıyor. İslamcı hareket 2007'de Gazze'yi ele geçirdiğinden beri, İsrail ve Mısır, Gazze Şeridi'nin ekonomisini harap eden bir abluka uyguladı." diye yazarken, "İsrail ve Hamas, 2008'den bu yana birkaç savaşa girdi, binlerce roket Gazze'den fırlatıldı ve İsrail hava saldırıları düzenledi." ayrıntılarına yer verdi.

Haberde 87 yaşındaki Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın halefi belirsizliğini koruduğunu, Hamas, Filistinlilerin bağımsız bir devlet olarak görmek istedikleri coğrafi olarak ayrı bir bölge olan işgal altındaki Batı Şeria'da destek çekmek için artan çabalar sarf etti denildi.

Bu ay başlarında, İsrail'in patlayıcıları kaçırmak için bir girişim olduğunu iddia ederek Gazze'den ticari malların ihracatını birkaç gün askıya aldığına yer verildi. Filistinlilerin, kısa süreli yasağın binlerce aileyi etkilediğini söylediği de aktarılıyor. (Haber Merkezi)

Foto: Reuters

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.