Kadınlardan hükümete çağrı

Kadınlardan hükümete çağrı
Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyeleri, 27 Haziran'da kocası tarafından 7. kattaki evinin balkonundan atılarak öldürülün Güldane Poçak'ın davası öncesi açıklama yaptı.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 3 çocuk annesi Güldane Poçak'ın 7'inci kattan atarak katleden Gıyasettin Seyrek'in yargılandığı davanın 2'inci duruşması Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya DÖKH Diyarbakır bileşenleri ve Emekçi Hareket Partisi kadınları katıldı. "Kadınları korumak için devlet göreve" pankartının açıldığı açıklamada "Kadın cinayetlerini durduracağız" sloganı atıldı. 

'Kadın katliamları kayıtlara intihar olarak geçiyor' 

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına açıklamayı yapan Elif Karar, kadın cinayetlerini durmak için, kadın katillerine indirim değil ağır ceza verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Poçak için adalet istediklerini kaydeden Karar "Güldane Poçak, 27 Haziran'da eşi tarafından 7'inci kattaki evinin balkonunda atılarak öldürüldü. Son nefesinde kendisini balkondan atanın Gıyasettin Seyrek olduğunu söylemeseydi, katili hâkim karşısına bile çıkarılamayacaktı. Güldane son sözünde bile yaşadığı şiddeti teşhir etmek için mücadele etti. Pek çok kadın kardeşinin ölümü gibi, kayıtlara intihar olarak geçmemek için son nefesinde bile gerçekleri haykırdı" diye belirtti. 

'Yaşamak için rüşvet mi gerek'

AKP hükümetinin kadın katliamları karşısında sessiz kaldığına ve gerekli yargı yollarının açılmadığına vurgu yapan Karar şunları aktardı: "Kadınlar ölürken sesini bile çıkarmayan hükümetin kendi bakanlarının başbakanlarının oğullarını yolsuzluk dosyaları mevzu bahis olunca görevden alınmadık savcı, polis bırakmadıklarını bir kez daha gördük. Aynı hükümetin yolsuzluk yapan iş adamlarını, rüşvet taşırken özel korumalarla koruduğu, ama kadınlara bir korumayı bile çok gördüğünü gördük. Bir kez daha soruyoruz, bu ülkede kadınların yaşaması için rüşvet mi gerek." 

'Görevinizi yapmadığınız her an karşınızda olacağız'

Tüm yetkilere görevlerini yapma konusunda çağrı yapan ve görevlerini yerine getirmedikleri sürece eylemselliklerine devam edeceklerini söyleyen Karar şöyle devam etti: "Görevinizi yerine getirecek ve kadınları koruyun talimatımızı uygulayacaksınız. Temel hak ve özgürlüklerimizi koruyan, hiçbir şeye değişmeyen valiler, Başbakanlar lazım bize. Katillerin indirim talebinin kabul edilemez olduğunu haykıran savcılar, hâkimler lazım bize. Dün Fatma Atagün kardeşimiz için Diyarbakır Adliyesi'nde idik. Bugün Güldane kardeşimiz için adalet istiyoruz. Görevinizi yerine getirmediğiniz her an bizi karşınızda bulmaya devam edeceksiniz. Ayşenur İslam'ı göreve çağırmak için uluslararası imza çalışması başlatarak 10 binlerce imza topladık. Ve bir kez daha buradan duyuruyoruz, görevinizi yerine getirin, kadın cinayetlerini durdurun." 
Açıklamanın ardından kadınlar davayı izlemek için adliye binasına girdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.