Kaldırım bu, harca harca bitmez!

Kaldırım bu, harca harca bitmez!
Üç harfli zincir market furyası yayıldıkça, kuralsızlıkta artıyor.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - Üç harfli zincir market furyası yayıldıkça, kuralsızlıkta artıyor. Buldukları her binanın altına yerleşen, giderek sayıları artan bu zincir marketlerin plansız yerleşimi doğal olarak kent hukukuna, zarar verdiği gibi, vatandaşın yürüyüş özgürlüğüne de engeller koyuyor.

kaldirim-isgali-1.jpegFotoğraftaki örnekte olduğu gibi;

Kayapınar ilçesi Yılmaz Güney caddesinde faaliyet gösteren o zincir marketlerden biri, tedarik aktarımını kolaylaştırmak için çok ilginç yöntem uyguluyor. Kendi kaldırım sınırlarından halkın kaldırım sınırlarına doğru demirden bir rampa yaptırdı, bu yetmezmiş gibi devamına da ihtiyaç halinde uzayan tekerlekli bir rampa ekledi.

kaldirim-isgali-2.jpeg

Ticaret özgürlüğü var, elbette ki isteyen istediği yerde kurallar dâhilinde işyeri açabilir. Ancak, kurallar dâhilinde. Kaldırım işgali yaparak değil. Ya da tedarik TIR’ı geldiğinde bütün caddeyi, sokağı, kaldırımları iptal ettirecek kadar özgür olunmamalı.

kaldirim-isgali-3.jpeg

Şimdi, Yılmaz Güney Caddesindeki kaldırımı işgal eden bu görüntüye kim, neden izin verdi. Yoksa seçime gidiliyor, gören, duyan olmaz, görse de ses çıkarmaz mantığıyla mı yapıldı, ya da ‘Kaldırım bu harca harca bitmez’ mantığıyla mı?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum