Kaldırımları kim kapatacak?

Kaldırımları kim kapatacak?
Diyarbakır’da sürekli sorun olan kaldırımların kazılıp yeniden yaptırılmaması meselesi yine gündemde. Dicle elektrik tarafından yer altı hat çekimi yapıldı, ancak kaldırımlarda oluşan çukurlar kapatılmadı.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - Vatandaşlar, durumu CİMER’e şikâyet etti. Kayapınar Belediyesi, Dicle elektrik’in işi dedi, Dicle elektrik, “Parasını ödedik, Kayapınar belediyesinin işi” dedi.

dicle-elektrik-1.jpeg

Yeni yerleşim alanları olan Kayapınar ilçesi sınırlarındaki Talaytepe Mahallesi 4002 sokak Gazi Yaşargil İlkokulu ve Said Paşa Ortaokulu çevresindeki kaldırımlar kazılarak yer altı elektrik hattı çekim çalışmaları yapıldı. Dicle elektrik tarafından yapılan çalışmalardan sonra, belediye kaldırım taşlarını döşemedi.

dicle-elektrik-2.jpeg

CİMER’e başvurdular

Yağışlar nedeniyle üstü açık kalan çukurlarda oluşan çamurlar kaldırımlarda yürümeyi zorlaştırdı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, Kayapınar belediyesine ve Dicle elektrik’e şikayette bulundu. Şikâyetten sonuç alamayan vatandaşlar, durumu CİMER’e bildirdi.

dicle-elektrik-4.jpegArdından kurumlardan verilen cevaplar geldi. Kayapınar Belediyesi, çukurları kapatma görevinin Dicle elektrik’e ait olduğunu bildirirken, Dicle elektrik yazdığı resmi yazıyla sorumluluğun Kayapınar Belediyesine ait olduğunu, kazılardan kaynaklı harcama bedelinin Kayapınar Belediyesine ödendiğini bildirdi.

dicle-elektrik-3.jpeg

Şimdi, vatandaş soruyor; Suçlu kim?

Kış yaklaşırken vatandaşın verdiği şikâyet dilekçesi dikkate alınmadı, kış boyunca vatandaşlar oluşan çamur deryası içinde evlerine gidip geldi. Şimdi, Dicle Elektrik A.Ş gerekli ödemeyi yaptığına göre, Kayapınar Belediyesi bu sorunu neden çözmüyor?

dicle-elektrik-5.jpeg

Bize ait değil deme şansları yok, çünkü daha önce de aynı durum oldu, Dicle elektrik parayı ödediği halde belediye yönetimleri bu çalışmaları yapmadı, sorumluluklarını yerine getirmedi. Refüjlerdeki yeşil alanları beton ve kaldırım taşıyla döşeyen Kayapınar belediyesinin elinde belki de kaldırım taşı kalmamıştır!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum