KANSER HASTALARINA ŞEKER UYARISI

KANSER HASTALARINA ŞEKER UYARISI
Onkoloji Uzmanı Ayşe Demirci: “Şekerden tamamen uzak durmamalıyız”

Batman Bölge Devlet Hastanesi doktorlarından Onkoloji Uzmanı Ayşe Demirci, çok fazla şekerin kilo artışına, bunun ise kanser ve diğer birçok hastalığın gelişimi için risk faktörünü arttırdığına dikkat çekerek, vatandaşlara şekerden tamamen uzak durmamaları yönünde uyarılarda bulundu.

Batman Bölge Devlet Hastanesi doktorlarından Onkoloji Uzmanı Ayşe Demirci, kanser hastalığında şekerin kanser hücrelerine etkileriyle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Demirci, şekerin vücutta tüm hücreleri beslediği gibi kanser hücrelerini de beslediğini fakat yapılan çalışmalara göre şekerin kanser gelişimi için şart olmadığını söyledi.
Çok fazla şekerin kalori alımına ve kilo artışına neden olduğuna dikkat çeken Demirci, “Kilo artışı ve obezite ise kanser ve diğer birçok hastalık gelişimi için artmış risk faktörüdür. Şekerden tamamen uzak durmalıyız. Vücudumuz, yaşam için önemli olan organlarımızın fonksiyonlarını devam ettirebilmek için şekeri kullanmaktadır” dedi. 

“PEKMEZ KORUYUCU ÖZELLİĞE SAHİP”
Kanser hastalarının en fazla önerilen miktarda şeker tüketmesi gerektiğine vurgu yapan Demirci, “Amerikan Kalp Derneği tarafından önerilenlere göre kadınlar günde en fazla 6 tatlı kaşığı (25 gr) erkekler günde en fazla 9 tatlı kaşığı (37 gr) şeker tüketebilir. Pekmez, bal ve akçaağaç şurubu gibi doğal şekerler antioksidan özelliğe sahip olduğu için kanserden koruyucu etkileri vardır. Ama bunları da günlük şekerden alınması gereken kaloriyi geçmeyecek şekilde tüketmek gerekir” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.